Evenimentul Zilei > Social > Un medic român, exasperat de protestatari. Să vină în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor
Un medic român, exasperat de protestatari. Să vină în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor

Un medic român, exasperat de protestatari. Să vină în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor

Un doctor de la Spitalul Colentina a postat un mesaj critic la adresa celor care ies în stradă și contestă existența problemelor create de coronavirus.

Un medic le cere oamenilor care contestă existența pandemiei și se opun măsurilor restrictive să vină în spitale. La secțiile ATI, pentru ca vedea care este situația celor care se infectează cu virusul și au mari probleme. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Bucureşti, a scris un mesaj pe contul de Facebook, revoltată de manifestările unor români care văd conspirații și manipulări.

Contestatarii, „chemați” la secțiile ATI. „Există două lumi paralele și nu cred că urându-ne unii pe alții vom reusi ceva”

„După un an toți suntem frustrați de restricții, de lipsa socializării, tot mai multi oameni sunt anxioși, altii depresivi, unii furioși alții pur si simplu au obosit.

Există realitatea cadrelor medicale care văd zilnic oameni ajunși in spital foarte târziu, în stare extrem de gravă, luptându-se pentru fiecare respirație și există realitatea celor care știu doar că și-au pierdut locurile de muncă, că nu își mai regăsesc viețile, că sunt forțați să stea în case, fără perspectiva de mai bine (sau cel puțin nu au certitudinea că se va termina vreodată coșmarul numărării victimelor virusului).

Există două lumi paralele și nu cred că urându-ne unii pe alții vom reusi ceva. Aceste doua lumi trebuie să intre în dialog. Poate că soluția ar fi sa fie lăsați oamenii în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă.” A scris medicul Laura Zarafin pe rețeaua de socializare.

„Cumva însă e nevoie de explicații, de muncă de lămurire și de putere de convingere”

„Poate ar fi bine să fie primite echipe de reporteri în fiecare dimineață în secțiile ATI Covid și să transmită imagini.

Există cu certitudine masuri exagerate – nu știu dacă închiderea magazinelor mai devreme în weekend sau oprirea circulației la ora 20 in weekend sunt măsuri care vor împiedica infectările cu SarsCov2. Cumva însă e nevoie de explicații, de muncă de lămurire și de putere de convingere, pentru că suntem toți într-o perioada dificilă și nu o vom depăși decât prin înțelegere, prin dialog rațional și informații corecte.

La o viață normală nu vom putea ajunge decât prin echilibru, dialog și înțelepciune”. A mai spus medicul de la Spitalul Colentina.