Evenimentul Zilei > Actualitate > Ilfov, cele mai mari probleme în timpul pandemiei. A fost prelungită carantina pentru una dintre localități
Ilfov, cele mai mari probleme în timpul pandemiei. A fost prelungită carantina pentru una dintre localități

Ilfov, cele mai mari probleme în timpul pandemiei. A fost prelungită carantina pentru una dintre localități

Bragadiru se va afla în carantină pentru alte 14 zile, după ce rata de infectări a rămas foarte ridicați. Județul Iflov este lider în tristul clasament.

Bragadiru, oraș aflat în apropiere de București, în județul Ilfov, are mari probleme din cauza pandemiei de coronavirus. În această localitate, incidența a ajuns de 12,76 la mia de locuitori, așa că autoritățile au hotărât să prelungească starea de carantină. Pentru alte 14 zile, conform unui comunicat.

Județul Ilfov are cele mai multe probleme din cauza infectării, Bragadiru rămâne în carantină

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 59 din 29.03.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov.

Propunerea a fost înaintată către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii”. Au transmis reprezentanții prefecturii Ilfov.

Șeful DSU, Raed Arafat, a emis OSDSU nr. 6783 din 29.03.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov, începând cu data de 29.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 12.04.2021 ora 22:00. În localitatea carantinată incidenţa cumulate în ultimele 14 zile este 12,76 la mie. Ilfov este județul care înregistrează cele mai multe probleme în timpul pandemiei de coronavirus.

Cumulat, aici s-a înregistrat o rată de infectare de 8,51 la mie în ultimele 14 zile. Astfel că, în acest moment, nu mai puțin de 23 de localități se află în carantină.

Explicațiile oferite de Raed Arafat, șeful DSU

Oamenilor nemulțumiți de măsurile restrictive luate pe tot teritoriul țării, în ultimele zile, Raed Arafat le-a transmis, ieri, un mesaj.

„S-au luat unele măsuri, care nu diferă de măsurile din alte țări, ba chiar sunt mai ușoare, și care permit să controlăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar trebuie să continue campania de vaccinare.

Dacă ea merge bine, oamenii se vaccinează, vor veni și câteva milioane de doze în următoarea perioadă, poate aceste restricții vor începe să devină istorie pentru noi, să revenim încet încet la normalitate. Dar pentru asta campania de vaccinare trebuie să meargă bine și în paralel să respectăm măsurile, măcar în următoarea perioadă, să nu avem impactul care este în sectorul sanitar”.