Evenimentul Zilei > Actualitate > Un experiment inedit: o lună fără calculator
Un experiment inedit: o lună fără calculator

Un experiment inedit: o lună fără calculator

Din ce în ce mai mulţi oameni suferă din cauza omiprezenţei tehnologiilor digitaleJurnalistul Christopher Koch s-a aventurat într-un experiment inedit. O lună de zile, Koch a renunţat la folosirea tehnologiei moderne, precum internetul sau telefonul mobil.

A fi mereu conectat la tehnologia modernă pare a fi un stadiu demodat. Astăzi, numărul persoanelor care renunţă pentru scurt timp la orice formă de telecomunicaţie creşte. În aceste condiţii, jurnalistul Christopher Koch a renunţat o lună de zile la telefonul mobil şi la internet, cu toate că de obicei, Koch este un pasionat al tehnologiei digitale. El are un blog propriu şi foloseşte cu entuziasm platformele sociale precum Twitter sau Facebook.
Ideea experimentului i-a venit într-o zi, după ce reţeaua sa privată de internet suferise o avarie. Koch a constatat în acest răstimp că: "Primele două zile am avut dureri de cap şi eram foarte nervos", povesteşte el. "În acelaşi timp mă plictiseam îngrozitor pentru că o mare parte a timpului meu liber îl petreceam online."
Prin renunţarea vreme de o lună la tehnologia digitală, Koch a vrut să-şi demonstreze mai ales sieşi că poate trăi şi fără internt sau telefon mobil. După experiment, Koch a declarat că a reuşit să găsească o linişte interioară deosebită.
Citiţi mai multe pe Deutsche Welle.