Evenimentul Zilei > International > Un europarlamentar olandez acuză România de şantaj, în „Războiul lalelelor”
Un europarlamentar olandez acuză România de şantaj, în „Războiul lalelelor”

Un europarlamentar olandez acuză România de şantaj, în „Războiul lalelelor”

Europarlamentarul olandez Esther de Lange a acuzat România că practică "şantajul de modă veche", după ce autorităţile române au "sechestrat" 15 TIR-uri cu seminţe, bulbi şi flori la graniţa românească, alte trei vehicule fiind întoarse din drum, relatează BBC.

Două transporturi au fost deja oprite la frontiere, începând de sâmbătă, după ce Olanda a ameninţat România că se va opune integrării ţării noastre în spaţiul Schengen.
Oficialii de la Bucureşti spun că aceste lalele ar putea fi "contaminate cu o bacterie periculoasă". Olanda este principalul furnizor de flori de pe piaţa românească, exportând nouă milioane de bulbi în fiecare an.
Ministrul olandez pentru afaceri economice nu a criticat însă România. Un purtător de cuvânt al ministerului a spus doar că guvernul olandez a cerut explicaţii românilor pentru reţinerea în vamă a transporturilor şi aşteaptă un răspuns. "Olanda nu are niciun motiv să suspecteze o legătură între bulbii de lalele şi decizia referitoare la Schengen", a mai spus oficialul de la Haga.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: