Evenimentul Zilei > Monden > Un colecționar din Florida, mort de COVID-19, a lăsat familiei doar niște imagini. Care valorau peste 20 de milioane de euro
Un colecționar din Florida, mort de COVID-19, a lăsat familiei doar niște imagini. Care valorau peste 20 de milioane de euro

Un colecționar din Florida, mort de COVID-19, a lăsat familiei doar niște imagini. Care valorau peste 20 de milioane de euro

Piața cardurilor cu jucători de baseball a devenit înfloritoare datorită COVID-19. Un medic din Florida care a murit, în luna ianuarie, din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, a lăsat familiei sale o mulțime de carduri în valoare de 20 de milioane de dolari.

Colecția extinsă de carduri vechi de baseball strânsă cu pasiune de-a lungul a patru decenii de către neurologul Thomas Newman din Tampa, Florida.

Tezaurul doctorului, scos la licitație

Tezaurul medicului Thomas Newman – care conține cărți de Honus Wagner, Ty Cobb, Babe Ruth și Lou Gehrig – va fi licitat.

Peste 1.000 de carduri de baseball, fotbal și hochei care datează din 1880 vor fi vândute celui care va face cea mai bună ofertă.

„Una dintre cărțile Babe Ruth din 1933 (Goudey # 53, PSA 9) din această colecție este cea mai cunoscută de acest gen și ne așteptăm să bată recordul de 5,2 milioane de dolari pentru orice card de sport”, a declarat JP Cohen, președintele licitației.

Unele dintre cardurile unice și amintirile sportive datează din anii 1880

Thomas Newman, decedat recent de COVID-19, a lăsat în urmă cărți unice și amintiri sportive, unele datând din anii 1880. „Prețurile articolelor rare și istorice au explodat pe piața de colecție.”

Printre oferte se numără și o minge semnată de Great Bambino și o carte de debutant Mickey Mantle – care se așteaptă să aducă 1 milion de dolari.

„Nimănui nu i-a plăcut să colecționeze mai mult decât Tom”, a spus văduva sa, Nancy Newman.

„Și-a numit în glumă cardurile cu copiii de hârtie” și a petrecut aproape fiecare zi asistând la colecția sa într-un fel sau altul. I-a făcut o asemenea plăcere. Singurul motiv pentru care ar fi vândut vreodată un card at fi fost dacă ar fi achiziționat același card la o valoare mai mare”.

Colecția Newman este atât de vastă încât a umplut un camion U-Haul de 18 picioare, informează nypost.com.

Licitația publică online va  începe pe data de 21 iunie.

Un card de baseball care îl reprezintă pe Mickey Mantle, din 1952 a devenit cel mai prețios obiect de sport din istorie, care s-a vândut cu 5,2 milioane de dolari.