Au fost arestate trei persoane, suspectate că îngropau oameni de vii pe o insulă din Budapesta, pentru a le fura banii de pe cardurile bancare. Un etnic maghiar din România, care a reuşit să scape, a ajutat la identificarea acestora, relatează Agerpres.
Cei trei suspecţi, un sârb şi un cuplu ungar, au fost arestaţi după ce românul, care fusese îngropat în pământ de la gât în jos, a reuşit să scape şi să anunţe poliţia.
Nici poliţia şi nici Biroul Naţional de Investigaţii de la Budapesta nu au confirmat numărul cadavrelor descoperite în zona împădurită de pe insula Csepel, dar jurnaliştii unguri vorbesc despre patru sau şase victime.
Conform presei internaţionale, sârbul şi-a recunoscut faptele şi i-a condus pe anchetatori la locul în care îşi îngropa victimele, afirmând că mai întâi se împrietenea cu victimele, apoi le ademenea într-o cursă şi le fura cardurile bancare. O publicaţie maghiară a afirmat că sârbul ar putea face parte din grupul paramilitar „Tigrii lui Arkan“, condus de Zeljko Raznatovic
Atacat în pădure
Un corespondent al cotidianului "Magyar Nemzet" a afirmat spune că a vorbit cu un tânăr, un etnic ungur din România, care a scăpat, la limită, după ce a fost îngropat până la gât. El a povestit că sârbul, pe care îl cunoştea, l-a invitat să bea o bere cu nişte prieteni – un cuplu de oameni fără locuinţă – săptămâna trecută.
Cei trei suspecţi l-au atacat când a sosit, l-au strangulat şi i-au cerut cardul bancar şi codul PIN. După ce le-a spus codul, oamenii s-au dus să ia banii, lăsându-şi victima îngropată în pământ, cu mâinile legate la spate.
După ce a reuşit să scape, tânărul s-a dus acasă şi a alertat autorităţile. Pe drumul spre casă, el a rugat mai mulţi oameni să-l ajute, însă toţii au refuzat să se implice, deşi bărbatul sângera şi era acoperit de noroi.
Potrivit presei locale, sârbul a fost arestat în 24 ore, dar poliţia nu a anunţat nimic, aşteptând ca acesta să-şi recunoască faptele. Poliţiştii sunt de părere că ar putea exista şi alte victime, astfel că echipaje ale forţelor de ordine continuau să cerceteze zona. Conform publicaţiei "Magyar Hirlap", crimele ar fi fost comise în ultima lună.