Purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, comisarul Livia Popa, a declarat, pentru EVZ, că un vecin a descoperit cadavrele celor doi în holul blocului, în jurul orei 11.00.
Potrivit primelor informații, bărbatul, care avea 25 de ani, și-a spânzurat copilul de un an și șapte luni, apoi s-a sinucis. 
La acestă oră, anchetatorii nu cunosc motivele care l-au împins pe tânăr să-și ucidă copilul. Acesta era căsătorit de aproximativ un an. Soția lui nu era acasă astăzi, când bărbatul a comis faptele.
O echipă de procurori și de criminaliști este acum în localitatea Suseni din județul Mureș, locul în care s-a întâmplat tragedia.
Cazul preotului unitarian Cseh Denes
O altă crimă care a zguduit județul Mureș a avut loc în iunie 2010. Preotul unitarian Cseh Denes și-a ucis cei doi copii, de cinci și șapte ani, chiar în biserica în care ținea slujbe. După oribila faptă, preotul s-a sinucis, aruncându-se în fața trenului.
Detaliile criminaliștilor au fost odioase: Cseh Denes și-a înjunghiat copiii, apoi a încercat să se sinucidă cu același cuțit, dar n-a reușit.
„Înainte de a sări în faţa trenului, preotul a încercat şi el să-şi taie gâtul şi venele. Am observat nişte plăgi la gât şi la mână. Una în stânga gâtului şi alte trei la mână. Probabil a vrut să-şi taie venele, dar l-a durut prea tare şi nu a mai continuat”, a declarat atunci unul dintre legiști.