Evenimentul Zilei > Justitie > Un adolescent din Argeş a încercat să incendieze o maşină de poliţie
Un adolescent din Argeş a încercat să incendieze o maşină de poliţie

Un adolescent din Argeş a încercat să incendieze o maşină de poliţie

Un adolescent, de 17 ani, din localitatea argeşeană Rociu, Argeş, şi un bărbat de 30 de ani au fost reţinuţi de poliţişti şi vor fi prezentaţi procurorilor Parchetului Judecătoriei Costeşti, după ce au încercat să incendieze maşina poliţiştilor din localitatea lor.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de presă al IPJ Argeş, incidentul a avut loc vineri seara, în curtea interioară a postului de poliţie Rociu. Şeful de post din Rociu, agentul şef Marius Sandu se afla în locuinţa de serviciu şi a ieşit în curte, după ce a auzit ceva zgomote suspecte. Poliţistul a găsit lângă autoturismul Logan, din dotarea postului, un adolescent şi i-a spus să stea pe loc, însă acesta l-a împins, lovindu-l în zona pieptului.
Tânărul, identificat ulterior ca fiind Ion Bălăşoiu, de 17 ani, din satul Şerbăneşti, comuna Rociu, a sărit gardul şi a fugit, fiind prins a doua zi, în jurul orei 6,00 dimineaţa. „Şeful de post a verificat maşina şi a constatat că era stropită cu benzină pe aproape toată caroseria şi pe roţi. Sub autoturism a fost găsită o sticlă de 3 litri, care mirosea a benzină şi care era goală. Au fost chemaţi la cercetări poliţiştii de la Ordine Publică şi ofiţerii de la Investigaţii Criminale de la Poliţia Costeşti. Suspectul a fost identificat la ora 6.00, la domiciciu”, a declarat agentul Laura Folea, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
La audieri, adolescentul a spus că a fost instigat să incendieze autoturismul poliţiei de către Liviu Marian Burtă, de 30 de ani, din aceeaşi localitate, care vroia să se răzbune, deoarece era cercetat într-un dosar penal pentru furt. Minorul a mai povestit că cel care l-a pus să dea foc maşinii poliţiei a fost şi el prezent în seara respectivă, doar că se ascundea în apropiere.
„Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi în prezent sunt audiaţi la Parchetul Judecătoriei Costeşti, fiind propuşi pentru mandate de arestare preventivă”, a mai precizat Laura Folea. Minorul de 17 ani este cercetat penal pentru lovire, violare de domiciliu şi tentativă de distrugere prin incendiere, iar celălalt bărbat este acuzat de instigare la violare de domiciliu şi instigare la distrugere prin incendiere.
 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.