Evenimentul Zilei > Sport > Umărul lui Chivu dă emoţii
Umărul lui Chivu dă emoţii

Umărul lui Chivu dă emoţii

Căpitanul naţionalei a părăsit antrenamentul de ieri-dimineaţă al tricolorilor, acuzând dureri.

Cristian Chivu, căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, a părăsit cu 15 minute mai devreme şedinţa de pregătire desfăşurată ieri-dimineaţă în cantonamentul de la Mogoşoaia, acuzând dureri la umărul accidentat. Doctorul Pompiliu Popescu l-a consultat imediat, iar unul dintre masori i-a aplicat o pungă cu gheaţă în zona cu probleme.

„Umărul meu se mai ţine de un fir de aţă. Dar joc accidentat de nouă luni şi sper să nu am probleme“, a spus în urmă cu trei zile Chivu. Colegii din naţională nu s-au speriat prea tare de o eventuală recidivă a accidentării căpitanului. „Cristi a plecat din antrenament pentru că acesta se terminase deja… Noi am mai rămas pe teren să mai exersăm faze fixe“, a susţinut Florentin Petre.

Răzvan Cociş mizează pe puterea de sacrificiu a căpitanului. „Cristi a jucat două luni cu durerea aceasta şi cred că poate să termine turneul final. Când a plecat la vestiar, antrenamentul se terminase“, a declarat jucătorul de la Lokomotiv Moscova.

O veste bună a venit din partea lui Bogdan Lobonţ. Portarul titular al României s-a antrenat normal ieri, deşi marţi seară suferise o uşoară luxaţie la degetul mare de la mâna dreaptă. „Nu e cazul unei alarme, nu e nimic grav!“, i-a liniştit Lobonţ pe fanii naţionalei.

Bratu, ultimul „disponibilizat“


Victor Piţurcă a decis ieri lotul care va merge la turneul final al Campionatului European. Ultimul jucător „disponibilizat“ este atacantul dinamovist Florin Bratu. „Respect decizia selecţionerului. Bine că măcar m-a băgat în seamă şi am fost în acest cantonament. M-am despărţit cu lacrimi în ochi de echipa naţională, dar aştept meciurile din preliminariile Campionatului Mondial. Le urez succes băieţilor şi să vină cât mai târziu de la Euro“, a declarat Florin Bratu, când a părăsit cantonamentul de la Mogoşoaia.

„Nu mă aşteptam ca tocmai Bratu să fie trimis acasă, dar selecţionerul decide. Îmi pare rău pentru «Bratone»“, a precizat Ionel Dănciulescu, colegul său din atacul lui Dinamo.

LOTUL ROMÅNIEI

PORTARI: Bogdan Lobonţ, Marius Popa, Eduard Stăncioiu

FUNDAŞI: Cosmin Contra, Cristian Săpunaru, Dorin Goian, Gabriel Tamaş, Cosmin Moţi, Sorin Ghionea, Ştefan Radu, Răzvan Raţ

MIJLOCAŞI: Florentin Petre, Răzvan Cociş, Paul Codrea, Cristian Chivu, Mirel Rădoi, Nicolae Dică, Bănel Nicoliţă, Adrian Cristea

ATACANŢI: Adrian Mutu, Ciprian Marica, Daniel Niculae, Marius Niculae.