ULUITOR. Copacul în care cresc spaghete

ULUITOR. Copacul în care cresc spaghete

Ziua de 1 Aprilie e declarată, la nivel internațional, „Ziua Păcălelilor”. De-a lungul istorie s-au făcut zeci de farse. Vă prezentăm cele mai celebre păcăleli făcute de-a lungul timpului

1957. La BBC, în timpul emisiunii Panorama apare o ştire de trei minute în care se spune că într-o localitate din Elveţia au început să crească spagete în copac. Ştirea a fost atât de credibilă încât unii au cerut detalii legate de plantaţie şi de unde ar putea cumpăra puieţi.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/27ugSKW4-QQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

1980.1957. La BBC, în timpul emisiunii Panorama apare o ştire de trei minute în care se spune că într-o localitate din Elveţia au început să crească spageti în copac. Ştirea a fost atât de credibilă încât unii au cerut detalii legate de plantaţie şi de unde ar putea cumpăra puieţi. BBC a anunţat că legendarul ceas mecanic londonez Big Ben va fi înlocuit cu unul electronic. Informaţia a revoltat opinia publică britanică, o mulţime de cetăţeni exprimându-şi protestul în legătură cu această decizie. O parte dintre oameni au întrebat de unde se pot cumpăra bucăţi din vechiul Big Ben.

Ne puteți urmări și pe Google News

1983. Agenţia Associated Press anunţa că un profesor de istorie de la Universitatea Boston a reuşit să stabilească originea "Zilei bufonului". Acesta spunea că bufonul de la curtea împăratului Constantin s-a lăudat că ar putea conduce Imperiul la fel de bine ca şi stăpânul său. Acesta a apreciat ideea şi i-a permis mascăriciului să conducă ţara o zi pe an, de 1 aprilie. Ştirea a fost preluată de toată presa americană şi abia mai târziu s-a aflat că profesorul respectiv făcuse o glumă.

1995. Ziarul "Irish Times" anunţa că între conducere Disneyland şi guvernul rus se desfăşoară negocieri privind achiziţionare trupului lui Lenin în vederea expunerii lui, cu tot cu mausoleu, în parcul de distracţii din Paris.

1998. Revista "New Mexicans for Science and Reason" spunea într-un articol că autorităţile statului american Alabama intenţionează să schimbe valoarea numarului Pi din 3,14, pe care o considera "necreştină", în 3,0, "valoare conformă cu Biblia". Autorităţile din Alabama au început să fie bombardate cu scrisori şi telefoane de protest din toată lumea.