Evenimentul Zilei > Social > Ultimele informații despre vinieta Oxigen. Cum vor fi afectați șoferii din 2020
Ultimele informații despre vinieta Oxigen. Cum vor fi afectați șoferii din 2020

Ultimele informații despre vinieta Oxigen. Cum vor fi afectați șoferii din 2020

Vinieta Oxigen, proiect care poartă amprenta primarului Bucureștiului - Gabriela Firea, va intra în vigoare de la 1 martie 2020, însă camerele au fost deja montate. 

Camerele video cu ajutorul cărora autoritățile îi vor identifica pe șoferii fără vinieta Oxigen, au fost instalate în Capitală, iar condițiile pe care le prevede proiectul sunt extrem de dure.

Reamintim faptul că Proiectul Oxigen va intra în vigoare cu două luni mai târziu față de data anunțată inițial de către Gabriela Firea. Astfel, de la 1 martie 2020, mașinile poluante non-Euro, Euro 1, 2 și 3 vor trebui să plătească dacă vor dori să circule în București. Mai mult de atât, vor avea interzis să circule în centrul Capitalei, chiar dacă plătesc vinieta, restricționare care se va aplica de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 22:00.

Proprietarii de autovehicule, obligați să scape de mașinile personale

Șoferii care nu vor respecta regulile impuse de municipalitate vor fi sancționați cu amenzi de până la 2.000 de lei, după ce vor fi depistați de camerele video, care vor scana numerele de înmatriculare.

Taxa Oxigen variază între 500 și 1.900 de lei pe an, în funcție de norma de poluare a autovehicului. Vinieta poate fi achiziționată din benzinării, dar și online. În aceste condiții, proprietarii sunt nevoiți să-și vândă în timp record autoturismele.

De la 1 ianuarie 2021, proprietarii de mașini Euro 4 vor trebui să se alinieze noilor standarde.