Ultima săptămână pentru plata taxelor şi impozitelor locale

Ultima săptămână pentru plata taxelor şi impozitelor locale

Românii mai au la dispoziţie puţin peste o săptămână ca să-şi plătească taxele şi impozitele locale, termenul fiind vineri, 30 decembrie.

Locuitorii Sectorului 1 mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului local. Până la data de 30 decembrie, ora 09.00, cetăţenii din această zonă administrativă mai pot plăti obligaţiile fiscale pe anul 2011.

Cel puţin în Sectorul 1 din Bucureşti, aproape 75% dintre contribuabilii persoane fizice şi-au achitat integral taxele şi impozitele. Suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la cei 143.000 de contribuabili persoane fizice care şi-au plătit obligaţiile fiscale se ridică la 62 milioane lei, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1 din Capitală.

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, casieriile Direcţiei Impozite şi Taxe Locale Sector 1 vor avea următorul program de lucru cu publicul: 23, 27, 28, 29 decembrie 2011: ora 8.30-16.30; 30 decembrie 2011: 08.30-09.00. 3 ianuarie 2012: prima zi de încasare a impozitelor şi taxelor pentru anul 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a limita timpul pe care contribuabilii trebuie să îl piardă cu achitarea taxelor şi impozitelor locale, aceştia pot face plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat.