Evenimentul Zilei > Actualitate > ULTIMA ORĂ: A fost CONFIRMAT primul caz de INFECŢIE cu virusul ZIKA în ROMÂNIA
ULTIMA ORĂ: A fost CONFIRMAT primul caz de INFECŢIE cu virusul ZIKA în ROMÂNIA

ULTIMA ORĂ: A fost CONFIRMAT primul caz de INFECŢIE cu virusul ZIKA în ROMÂNIA

Primul caz de infecţie cu virusul Zika a fost confirmat pe teritoriul României. Este vorba despre o tânără abia întoarsă dintr-o călătorie de serviciu în Martinica.

Tânăra s-a prezentat la spital a doua zi după întoarcerea în ţară şi se află acum sub supravegherea medicilor, care au anunţat Ministerul Sănătăţii de existenţa primului caz de acest gen. A fost o călătorie de lucru, şi a stat aproape o săptămână.

Ministerul Sănătăţii a informat controlul european despre apariţia acestui caz izolat şi se află în contact şi cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Ieri seară a început o acţiune de tratare, dispusă de Primăria Capitalei, ce va fi continuată de autorităţile legale, din cauză că, de departe, cele mai multe cazuri sunt determinate de înţepăturile de ţânţari. O altă cale este transmiterea sexuală. Se poate lua în calcul, însă cu un risc foarte mic, transmiterea prin sânge.

Simptomele sunt: febră, dureri de cap, moloşeseală, dureri de muşchi, erupţii cutanate iar tratamentul constă în repaus, hidratare corespunzătoare şi medicaţie mentiă să înlăture simptomele.
Medicii recomandă persoanelor care intenţionează să viziteze Brazilia, ori altă ţară din America Latină să îşi monitorizeze starea de sănătate.

Autorităţile precizează că această infecţie nu evoluează în mod sever, principala problemă legată de infecţia cu virusul Zika fiind faptul că pot apărea anomalii la făt atunci când o femeie este infectată cu virusul Zika. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News