Samsung a lansat gama Smart TV, gadgeturile care adună jocurile, televiziunea şi internetul într-o telecomandă.
Televizorul viitorului va avea neapărat internet. Companiile de electronice pregătesc revoluţia şi preconizează o avalanşă de modele prin telecomanda cărora poţi intra pe YouTube, să faci comenzi on-line sau să îţi verifici adresa de e-mail. Piaţa este extrem de atrăgătoare. Potrivit unui studiu Gallup, în 92% din gospodăriile din România se găseşte cel puţin câte un televizor.
Samsung sparge gheaţa în România şi lansează gama Smart TV, de pe care poţi naviga pe internet şi care îţi pune la dispoziţie peste 150 de aplicaţii prin propriul magazin virtual, un fel de Android Market sau App Store, cum sunt cele din cazul telefoanelor mobile. La ce e folositor un astfel de televizor?
Poţi de exemplu să faci o videoconferinţă prin intermediul Skype sau Yahoo. Totul funcţionează ca în cazul unui computer, singura diferenţă e că în locul tastaturii şi al mouse-ului foloseşti telecomanda.
În plus, pe toate modelele ai posibilitatea să vizionezi filme atât în format 2D, cât şi 3D. Preţurile pornesc de la 2.750 de lei şi ajung aproape de 15.000 de lei.
Google TV cu 200.000 de aplicaţii
Cel mai mediatizat proiect care să integreze internetul cu programele de televiziune este fără îndoială Google TV. Pentru că o parte dintre cele mai mari televiziuni din America au blocat accesul la programele lor prin televizoarele speciale, Google a decis să întoarcă foaia. Jurnaliştii de peste Ocean spun că se pregăteşte lansarea noii versiuni a Google TV.
Acesta ar urma să se folosească de YouTube, achiziţionat de Google, de unde vei putea vedea cele mai noi filme şi emisiuni TV şi va avea sistem de operare Android cu acces la sute de mii de aplicaţii prin magazinul virtual.
PACHET LUNAR
Abonamentul pentru programe on-line costă 12 euro
Televiziunile nu vor să intre în hora difuzării pe internet pentru că reclama încă este prea ieftină. Însă strategii celui mai accesat site din lume, Google, au renunţat să le mai convingă şi cred că marile companii de televiziune vor renunţa la acest embargo odată cu succesul noului proiect.
În prezent, la un nivel mai mic decât Google, mai sunt implicate în astfel de proiecte de televiziune- internet şi alte companii influente din lumea gadgeturilor. Apple TV are un aparat special care se vinde în principal în America, Microsoft foloseşte ca decodor consola de jocuri XBox, iar Sony apelează la Playstation.
Proiectele prin care poţi viziona filme şi programe TV on-line sunt în plină ascensiune. Amazon, cel mai mare magazin on-line din lume, a pregătit o listă de 5.000 de filme şi showuri TV care sunt la dispoziţia clienţilor ce plătesc un abonament de 79 de dolari pe an. Netflix, un alt provider de peste Ocean, care distribuie programe şi filme on-line, are un abonament anual de 100 de dolari. În prezent au peste 20 de milioane de abonaţi.