Evenimentul Zilei > Actualitate > UEFA e drastică: nu se va fuma pe arenele de la Euro 2012
UEFA e drastică: nu se va fuma pe arenele de la Euro 2012

UEFA e drastică: nu se va fuma pe arenele de la Euro 2012

Forul continental de fotbal a anunţat astăzi că pe stadionele care vor găzdui meciurile la Campionatul European din Ucraina şi Polonia, de anul viitor, nu se va fuma.

UEFA a anunţat astăzi că va interzice fumatul pe toate stadioanele care vor găzdui meciurile Europenelor de anul viitor, competiţie ce se va desfăşura în Polonia şi Ucraina.
La Euro 2012 nu va exista niciun loc pentru fumători în incinta arenelor, dar nici în jurul stadioanelor, unde va fi interzisă inclusiv comercializarea sau reclamele la ţigări.
Forul european va implementa acest proiect cu ajutorul mai multor organizaţii mondiale şi europene. Decizia UEFA transmite un mesaj clar suporterilor, evidenţiind legătura dintre fotbal şi sănătate. „Fotbalul şi sportul, în general, înseamnă sănătate. Tutunul nu are nici o legătură cu asta, nu se potrivesc", a declarat Androulla Vassiliou, comisar european, responsabil de sport.
Prin această decizie, nu facem decît să respectăm sănătatea spectatorilor şi a tuturor oamenilor implicaţi în acest turneu", a întărit preşedintele UEFA, Michel Platini.
Aceasta este prima competiţie la care fumatul este interzis în totalitate pe arenele sportive şi în preajma lor.
În România există trei stadioane pe care nu se poate fuma: „Naţional Arena”, din Bucureşti, „Ilie Oană”, din Ploieşti, şi „Cluj Arena”, arena celor de la „U”. Pe fiecare dintre acestea există, totuşi, spaţii special amenajate pentru fumători.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: