UE şi Marea Britanie, replică la măsurile Iranului

UE şi Marea Britanie, replică la măsurile Iranului

Preocupat de soarta angajaţilor din ambasada din Teheran, guvernul Marii Britanii cere "o clarificare urgentă" a situaţiei, a anunţat, astăzi, ministrul britanic de Externe, David Miliband, citat de AFP.

"Am luat la cunoştinţă remarcile făcute de Ayatollahul Jannati, care sugerează că o parte a angajaţilor noştri ar putea fi implicaţi într-un proces în Iran. Cerem o urgentă clarificare din partea autorităţilor de la Teheran", a mai spus Miliband, subliniind că este în continuare "îngrijorat de situaţia angajaţilor rămaşi în detenţie în Iran".

UE, alături de Marea Britanie

Uniunea Europeană se gândeşte să se alăture deciziei Londrei şi să retragă toţi ambasadorii ţărilor membre din Iran. Acesta ar fi o decizie fără precedent în istoria UE, reprezentând un semnal puternic trimis Teheranului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 28 iunie, nouă dintre angajaţii Ambasadei Marii Britanii de la Teheran au fost arestaţi, în urma valului de proteste survenit realegerii preşedintelui Ahmadinejad, din 12 iunie.

Reţinerea personalului ambasadei britanice din Teheran, pentru o presupusă implicare în protestele electorale, a alimentat şi mai mult conflictul acestei ţări cu Occidentul.