Excursia este prilejuită de desfăşurarea celei de-a şasea ediţii a Festivalului de muzică clasică „Musica Coronensis“, în perioada 19-26 octombrie, organizat de Parohia Bisericii Evanghelice CA Braşov, cu sprijinul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

„Iniţiativa doreşte să aducă în faţa publicului larg din Braşov aceste instrumente istorice al căror sunet, frumuseţe şi existenţă sînt aproape necunoscute de către noii locuitori ai «Coronei» şi pentru care numeroşi turişti străini fac mii de kilometri pentru a participa la un concert“, a declarat Steffen Schlandt, coordonatorul festivalului.

Cu ocazia exdcursiei, sîmbătă, va fi inaugurată şi orga din Ghimbav, a cărei restaurare a durat aproximativ un an. Participarea la turul orgilor, în cadrul căruia se va servi şi o supă de chimen specifică zonei, costă 20 de lei şi se va face pe bază de înscriere.

Transportul va fi asigurat de organizatori, însă este posibilă şi participarea cu maşina personală. Înscrierile se fac la Biserica Neagră. Pînă ieri, din cele aproximativ 80 de locuri puse la dispoziţie de organizatori, erau ocupate doar aproximativ 35. Turul este o premieră în cadrul festivalului.