Tangoul, un gen muzical ce are o spectaculoasă poveste, doi invitaţi speciali originari chiar din ţara în care acesta s-a născut, Argentina, un repertoriu semnat de cei mai mari compozi­tori de gen, 13 concerte în 12 oraşe din România, acestea sunt elementele care compun turneul naţional „Vă place Tango?”

Răzvan Suma crede că acest an a fost unul plin de evenimente neplăcute. De aceea speră ca publicul care vine la concerte să plece convins că tot ceea ce primeşte prin muzică este oferit cu multă sinceritate, din tot sufletul. „Chiar şi numai o temă muzicală rămasă în mintea unui spectator, fredonată în drum spre casă, ne împlineşte obiectivul” – mărturiseşte Răzvan Suma. Analia Selis, recent revenită pe scenă după ce a devenit mamă, va fi prima oară într-un turneu partenera de scenă a partenerului său de viaţă, Răzvan Suma. Julio Santillan, care soseşte din Argentina pentru a cânta tango publicului din România, se află într-o dublă ipostază în acest turneu, cea de chitarist şi cea de compozitor de piese de tango. Julio Santillan semnează aranjamentul muzical pentru violoncel, chitară şi voce pentru majoritatea pieselor din repertoriu.

Pe lângă prezenţa sa constantă în zona muzicii clasice, Răzvan Suma a par­ticipat şi la proiecte mai puţin convenţionale, adresate unui public tânăr, deschis la inovaţie. Cel mai recent exemplu în acest sens este colaborarea cu trupa Viţa de Vie (2013), una dintre piesele albumului „Acustic” fiind înregistrate alături de Răzvan Suma. În calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. De asemenea, este invitat să susţină cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea, iar în România a predat la cele două ediţii ale Masterclass-ului „Muzica la Altitudine”.

Este pentru prima oară când un turneu de amploare este dedicat în exclusivitate tango-ului interpretat în mod tradiţional, aşa cum se cânta pe vremuri în Argentina, deci evenimentul este unul unic în peisajul cultural românesc.

Analia Selis cântă prima oară în cariera sa un întreg concert de tango şi de anul trecut, de când Răzvan i-a propus acest turneu a început să studieze tot ce este legat de tango, tehnica şi modul de a cânta tango, a citit despre istoria genului şi a parcurs poveşti despre fiecare melodie pe care o va cânta.

În programul turneului veţi asculta piese de tango, milonga şi vals, semnate de cei mai mari compozi­tori de gen, de la celebrul argentinian Astor Piazzolla la Carlos Gardel şi Sebastian Piana sau creaţii semnate chiar de Julio Santillan.

Între 28 septembrie – 24 octombrie 2014, iubitorii de muzică din 12 oraşe din România putea dansa pe ritmuri de tango la Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Bistriţa, Cluj Napoca, Timişoara, Baia Mare, Târgu Mureş, Arcuş, Sibiu, Piteşti şi Bucureşti.

Va fi prima ediţie în care la Bucureşti vor avea loc două concerte – Sala Radio (22 octombrie) şi Teatrelli (24 octombrie), iar dechiderea turneului va avea loc într-unul dintre cele mai elegante mall-uri din centrul şi estul Europei, Palas Mall Iaşi. Două evenimente de tip flashmob vor surprinde apoi publicul în Iulius Mall-urile din Cluj Napoca şi Timişoara, oferind o „mostră” de tango în fuga cotidiană din spaţiile comerciale.