Secretarul Consiliului de Securitate Națională din Ucraina: „Trupele lui Vladimir Putin sunt gata să ATACE Ucraina în orice moment”

Secretarul Consiliului de Securitate Națională din Ucraina: „Trupele lui Vladimir Putin sunt gata să ATACE Ucraina în orice moment”

Trupele ruse ale lui Vladimir Putin sunt gata să atace Ucraina în orice moment, a declarat, azi, secretarul Consiliului de securitate naţională şi apărare ucrainean, Andrii Parubii.

Scopul lui Putin nu este Crimeea, ci întreaga Ucraină. Trupele sale masate la frontieră sunt pregătite să atace în orice moment”, a declarat Parubii, în faţa a mii de manifestanţi strânşi în centrul Kievului pentru a-şi exprima susţinerea pentru unitatea Ucrainei.

Pe de altă parte, adjunctul ministrului apărării rus, Anatoli Antonov, a afirmat că Rusia respectă acordurile internaţionale ce limitează numărul soldaţilor săi la graniţa cu Ucraina.

„Ministerul Apărării rus acţionează în conformitate cu toate acordurile internaţionale prin care se limitează numărul militarilor din zonele de frontieră cu Ucraina”, a spus Antonov, citat de Itar-Tass, scrie Agerpres. Drapelul rus este arborat în 189 de unităţi militare ucrainene din Crimeea, a anunţat într-un comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, la două zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat actul privind anexarea Crimeii de către Rusia, scrie Ria Novosti, preluată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Forţele ruse şi cele fidele Moscovei din Crimeea încearcă de patru zile să cucerească baze ale forţelor ucrainene aflate în peninsula alipită la Rusia în pofida protestelor Kievului şi ale Occidentului.

Două noi baze au fost ocupate sâmbătă, la Novofedorivka şi Belbek. În cursul asediului asupra celei din urmă, au fost auzite schimburi de focuri, iar Ministerul ucrainean al Apărării a confirmat ocuparea bazei de către persoane necunoscute. CITIŢI ŞI:

  • Focuri de armă, un ucrainean a fost rănit de ruşi. Vezi reacţia Washingtonului