Evenimentul Zilei > International > Trump nu-şi pierde SPERANŢA: Putin nu este un DUŞMAN, ci un concurent care se poate transforma într-un PRIETEN
Trump nu-şi pierde SPERANŢA: Putin nu este un DUŞMAN, ci un concurent care se poate transforma într-un PRIETEN

Trump nu-şi pierde SPERANŢA: Putin nu este un DUŞMAN, ci un concurent care se poate transforma într-un PRIETEN

Donald Trump a avut mult așteptata întâlnire cu Vladimir Putin, spunând după întrevedere, că președintele rus nu este un dușman, ci un concurent care se poate transforma într-un prieten la un moment dat.

 "Sper că ne vom înțelege bine, cred că ne înțelegem bine", a declarat președintele SUA, Donald Trump, astăzi, într-o conferință de presă, în cadrul summitului NATO de la Bruxelles. "Dar, în cele din urmă, este un concurent, reprezintă Rusia și eu reprezint Statele Unite".

Președintele american a mai spus că nu crede că politicile lui Putin reprezintă o amenințare pentru SUA sau Europa

"Nu vreau să fie o amenințare și cred că de aceea avem NATO și de aceea avem Statele Unite cu cel mai mare buget militar vreodată – 700 de miliarde de dolari aprobate anul viitor".

Împreună cu Moscova "facem un lucru bun", a susținut el, respingând, de asemenea, o întrebare despre ceea ce ar putea face NATO pentru a contracara influența Rusiei în Balcani. "Nu vorbim despre planurile viitoare", a replicat președintele.

Trump și Putin sunt pregătiți să se întâlnească la Helsinki, Finlanda, în data de 16 iulie. Periaoda a fost anunțată în urma unor negocieri intense între Washington și Moscova. Întâlnirea cu președintele rus va fi, fără îndoială, cea mai importantă parte a turneului european al lui Trump, notează RT