Trucul pe care puțini îl știu. Ce pui la carnea de vită ca să iasă fragedă și delicioasă

Trucul pe care puțini îl știu. Ce pui la carnea de vită ca să iasă fragedă și delicioasă

Oare ce ar trebui să punem peste carnea de vită pentru a o face fragedă și bine făcută? Sunt câteva ingrediente care fac diferența și îi dau cărnii de vită un gust delicios și o textură deosebită.

Secrete pentru a prepara carnea de vită ca un „chef”

Gurmanzii apreciază foarte mult carnea de vită, care este delicioasă, dar care, spre deosebire de cea de pui sau de porc, necesită atât o atenție mai mare când este preparată, cât și o serie de cunoștințe despre ingrediente și trucuri din bucătărie.

Cei care au încercat să gătească o astfel de carne știu că fără astfel de cunoștințe, friptura se poate usca sau nu este de îndeajuns de bine preparată la interior.

Înainte de toate trebuie să ne îngrijim de textura sa. Este esențial să bați carnea de vită cu un ciocan special, iar fibrele din compoziția sa și care o fac tare, vor fi neutralizate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Următorul pas pentru a avea carnea de vită gătită perfect este marinarea. Aceasta se face în suc de lămâie, oțet, iaurt, suc de ananas, în funcție de preferințe. Prin marinare, proteinele greu de prelucrat vor fi neutralizate.

Marinarea cărnii de vită ia între 30 de minute și două ore, iar nerespectarea acestui timp va influența în rău, gustul final al cărnii de vită, conform Fanatik.ro.

Sarea în bucate...

După ce a fost la marinat în frigider, carnea de vită ar trebuie lăsată înainte de a fi băgată la cuptor sau friptă pe grătar să stea cel puțin 30 de minute pe masă,la temperatura camerei. Acest truc ne va asigura o rumenire uniformă și fără margini arse.

Un alt ingredient important în procesul de gătire al cărnii de vită este sarea. Aceasta nu doar îi dă un anumit gust, ci și atrage umezeala din interiorul cărnii. Rezultatul este acela că ulterior, nu vom avea surpriza de a obține o carne nefăcută, la interior.

Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya este o sare pură, cu multiple beneficii pentru sănătate

În plus, sarea mai are o proprietate: concentrează aromele și oferă un aspect rumen în mod natural. Pentru a obține efectul dorit, ideal ar fi ca sarea să fie pusă pe carne chiar și cu 24 de ore înainte de a fi gătită.