Evenimentul Zilei > International > Triplu atentat terorist în Nigeria
Triplu atentat terorist în Nigeria

Triplu atentat terorist în Nigeria

MAIDUGURI, Nigeria: Trei atentate teroriste au vut loc în această dimineață în orașul Maiduguri din nord estul Nigeriei. Un membru al forțelor de apărare locale a fost ucis și alți câțva au fost răniți, relatează presa nigeriană.

MAIDUGURI, Nigeria: Trei atentate teroriste au vut loc în această dimineață în orașul Maiduguri din nord estul Nigeriei. Un membru al forțelor de apărare locale a fost ucis și alți câțva au fost răniți, relatează presa nigeriană.

Aceste atentate survin la două zile după ce patru membri ai forțelor civile de apărare au fost uciși în atentate sinucigașe comise de teroriști afiliați mișcării extremiste islamice Boko Haram.

Primul atentat comis în această dimineață, a avut ca autor o femeie terorist sinucigaș, ce încerca să se infiltreze într-o tabără de refugiați, tabără aflată în zona Muna Garage a orașului, în jurul orei 4:20 dimineața. Imediat după acest atentat, o altă femeie a detonat un dispozitiv explozibil în zona Muna Kuwait, din același oraș, fară a cauza însă victime.

"Asumția noastră generală este că dispozitivele explozibile au fost detonate prematur, înainte de a-și atinge țintele", a declarat un membru al forțelor de ordine.

Douazeci de minute mai târziu, un alt atentator, de data aceasta de sex masculin s-a aruncat în aer în zona Usmanti a orașului, cauzând moartea unui membru al forțelor de ordine.

Membrii forțelor de ordine au încercat să oprească teroristul sinucigaș pentru a-l interoga, moment în care acesta a detonat dispozitivul explozibi aflat asupra sa.

Agenția Națională de Gestionare a Urgențelor (NEMA) din Nigeria a declarat că 11 persoane au fost rănite ca urmare a atacurilor survenite în această dimineață.

Mișcarea teroristă Boko Haram a intensificat atacurile sinucigașe în zona orașului Maiduguri în ultimele luni, după ce în ultima perioadă de timp a suferit mari pierderi de teritorii și oameni în fața forțelor nigeriene.

Triplul atac nu a fost revendicat, însă modul de operare este cel utilizat de gruparea jihadista nigeriana Boko Haram, care foloseste deseori femei și fete pentru a comite atacuri împotriva populației.

Pe data de 22 martie patru explozii au zguduit tabăra de refugiați din Muna, ucigând cel puțin trei persoane și rănind alte 20.

Patrulele milițiilor locale de voluntari de obicei reușesc să-i identifice pe teroriștii care, pentru a evita arestarea, detonează dipozitivele explozive aflate asupra lor. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: