"Noi nu suntem precum cei de la TVR, nu avem probleme financiare, fiindcă n-am făcut investiţii fără acoperire", le place să glumească amar celor de la Radioul public. Iar lipsa grijilor economice se vede cu ochiul liber şi în deplasarea de la Londra.
Departamentul Sport din cadrul Radio România Actualităţi (RRA) a trimis la JO o delegaţie de 13 persoane, detaşament condus de Ştefan Alexiu. Dintre aceştia, 10 sunt reporteri (printre care se regăsesc nume importante, precum Adrian Fetecău şi Cătălin Cîrnu), iar 3 – personal tehnic.
Surprinzător este "echipamentul" pe care îl folosesc cei de la Radio la acţiunile oficiale, cum a fost deschiderea "Casei României", eveniment petrecut ieri la amiază. Angajaţii Radioului au venit îmbrăcaţi precum reprezentanţii COSR!
"Costumele au fost făcute tot de Ivan Patzaichin, cel care îmbracă delegaţia tricoloră. Nu seamănă cu cele ale sportivilor, nu se putea, dar sunt identice cu cele ale oficialilor români. Le-am comandat şi le-am plătit, nu ni s-au dat gratis", precizează Cătălin Cîrnu.
"Suntem parteneri oficiali ai COSR. Şi, oricum, nu ştim să existe vreo restricţie în privinţa hainelor, mai ales că nu folosim însemnele României", se apără angajaţii Radioului, care, la prima vedere, ar putea fi acuzaţi că au uzurpat o calitate oficială.
"Mai au să-i primească Regina şi să se înscrie la concursuri, iar după astea chiar se pot numi olimpici", comentează, ironic, alţi jurnalişti români prezenţi la Olimpiadă despre cei de la Radio.