Tricolorii, pe drumul spre victorie

Tricolorii, pe drumul spre victorie

Nationala a invins Belarus si continua marsul spre Euro 2008.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a castigat pe merit, sambata seara, la Minsk, meciul cu Belarus, scor 3-1 (goluri: Mutu de doua ori - ultimul din penalty - si Dica, respectiv Romascenko).

Tricolorii se mentin pe primul loc in Grupa G a preliminariilor pentru Euro 2008. 

Rezultatul de la Minsk, coroborat cu victoria Olandei contra Bulgariei, scor 2-0, intareste statutul de favorita pentru calificarea la turneul final din Austria si Elvetia al formatiei antrenate de Victor Piturca. Tricolorii n-au timp de petreceri, fiindca miercuri infrunta Germania, „bronzul” ultimei Cupe Mondiale, intr-un meci amical la Koln.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bulgarii ne vad ceafa

In clasament, bulgarii ne vad doar ceafa, fiind la cinci puncte distanta de Mutu si compania. In partida cu Belarus n-a existat niciun moment vreun dubiu in privinta invingatoarei. Tricolorii au inceput ezitant, au suferit pe alocuri, dar au lovit cu stil pe contraatac, prin Adi Mutu.

Bielorusii n-au stat prea mult pe ganduri si au replicat prin excelentul Romascenko. Mai experimentati si mai proaspeti din punct de vedere fizic, romanii si-au revenit repede si au repus ordine in lucruri. Cu putin inainte de pauza, Nicolae Dica a dus scorul la 2-1, calmandu-l pe Victor Piturca si oferind echipei liniste.

In partea a doua, romanii si-au impus si mai clar jocul. Pana sa transeze meciul, cu 13 minute inainte de final, Mutu l-a evidentiat pe fostul stelist Vasili Hamutovski, care a demonstrat ca a ramas acelasi portar de calitate.

Mutu a terminat „joaca” dintr-un penalty scos tot de el. Pitesteanul a executat in stil de mare campion o „scarita”, iar despre generatia sa nu se mai vorbeste ca despre una „de ratati”. Nu e nici una „de aur”, dar macar a ajuns generatia unor baieti carora le-a venit, in sfarsit, mintea la cap.

„Piticii” lui Piti si „Nemuritorul” Dorinel

Partida a consemnat si o revenire intr-un meci oficial, dupa aproape doi ani, a veteranului Dorinel Munteanu, care a bifat cea de-a 133-a selectie pentru echipa nationala. „Nemuritorul”, introdus in ultimele 20 de minute, a iesit la incalzire inca din prima repriza. Munteanu a fost omul lui Piturca printre tricolori.

Antrenorul-jucator de la FC Vaslui, liderul Ligii I, s-a oprit deseori din alergat pentru a le da colegilor, in special fundasilor, sfaturi privind pozitionarea in teren. Piti insista sa promoveze jucatori fara talie (Petre Marin, Paul Codrea, Florentin Petre si Dorinel Munteanu) si, deocamdata, „piticii” robotesc cu spor pentru nationala. Si superstarul Belarusului, Aleksander Hleb, de la Arsenal Londra, era impresionat dupa meci de prestatia tricolorilor: „Romania? Fantastica!”.

GRUPA G

PRELIMINARIILE Euro 2008

BELARUS - ROMANIA..............................................................................1-3 Marcatori: Romascenko (20) / Mutu (17 si 77 - penalty), N. Dica (41)

BELARUS: Hamutovski 5 - Tigorev 5, Radzkov 5, Plaskonii 5, Stasevici 6 - Kalacev 6 (78, Skverniuk), Koritko 6, Hleb 7, Romascenko 7 - Rodionov 5 (61, Vasiliuk 5), Kornilenko 5. Antrenor: Bernd Stange

ROMANIA: Lobont 7 - P. Marin 4, D. Goian 6, Chivu 5, Rat 6 - Codrea 5 (90, Trica), Ov. Petre 5 - Nicolita 6, N. Dica 7 (68, D. Munteanu 6), Mutu 8 - Sg. Radu 7 (57, Fl. Petre 5). Antrenor: Victor Piturca

Stadion: „Dinamo”; Spectatori: 20.000; Arbitri: P. Frojdfelt 7 - K. Pettersson 6,F. Nilsson 6 (toti din Suedia)

Cititi si:

Daca nu batem Olanda, calificarea se joaca la Sofia

Mutu ne trage spre Europene

Olanda a fost luminata de "galacticii" Realului