Tricolorele, la o oră de Beijing!

Tricolorele, la o oră de Beijing!

Echipa naţională de handbal feminin a României a câştigat aseară, cu scorul de 44-21 (18-12), partida cu reprezentativa similară a Japoniei, contând pentru turneul preolimpic organizat la Sala Polivalentă din Bucureşti.

 Româncele mai au nevoie de o victorie azi, în meciul cu Ungaria, pentru a avea un loc asigurat la Olimpiadă. Din grupă se califică la Beijing primele două clasate. Ultimul meci al tricolorelor, programat mâine, va fi împotriva Poloniei. Formaţia noastră a intrat aseară relaxată pe teren, dându-le ocazia handbalistelor nipone să-şi facă numărul în prima parte a jocului. Fetele lui Tadici au reuşit să preia conducerea abia în minutul 22.

Din acel moment, firavele jucătoare nipone au clacat, încasând şase goluri fără să mai marcheze. Carmen Amariei a fost golghetera echipei noastre, cu şase goluri. După „antrenamentul“ de ieri, România are azi parte, de la ora 17.00, de cel mai dificil meci al turneului preolimpic, împotriva Ungariei, echipa care ne-a învins la Campionatul Mondial desfăşurat la finalul anului trecut, în Franţa, cu scorul de 34-31. Bricheta, pericol naţional Prima partidă a zilei de ieri, Ungaria - Polonia, s-a încheiat cu scorul 39-30 (17-18). În partea a doua a jocului, maghiarele Timea Toth şi Anita Gorbicz au făcut legea, marcând împreună nu mai puţin de 15 goluri! În cazul în care România va reuşi calificarea, handbalul feminin va fi singurul sport de echipă din ţara noastră prezent la Olimpiada de la Beijing.

Organizatorii turneului preolimpic şi-au luat toate măsurile de precauţie pentru a preveni posibilele incidente create de suporteri. La intrarea în Sala Polivalentă, toţi spectatorii au fost controlaţi sever, cu un dispozitiv electronic folosit de obicei în aeroporturi. Speriaţi de evenimentele de la meciul de fotbal Rapid - Steaua, agenţii de ordine de la Polivalentă au confiscat sute de brichete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristian Ţopescu, crainicul de la acest eveniment, şi-a permis o glumă înainte de începerea jocului România - Japonia: „Vă informăm că arbitrii întâlnirii nu sunt fumători, deci nu au nevoie de brichete!“. Cu toate că preţul unui bilet pentru ambele meciuri ale zilei a fost de numai 5 lei, doar 1.500 de oameni au fost prezenţ i la meci. Printre aceştia s-a aflat şi Hassan Mustafa, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Handbal.