Evenimentul Zilei > International > Tragedie românească în Spania. Trei tineri au murit într-un parc de distracții din Villacanas
Tragedie românească în Spania. Trei tineri au murit într-un parc de distracții din Villacanas

Tragedie românească în Spania. Trei tineri au murit într-un parc de distracții din Villacanas

Trei români cu vârste cuprinse între 23 si 31 de ani au murit şi o tânără de 16 ani se află în stare gravă la spital, după ce o instalaţie din parcul de distracţii din localitatea Villacanas s-a rupt în timp ce se afla în funcţiune.

Tragedia a avut loc în această dimineaţă, la ora 4.00, când un vagon al instalaţiei numite „Tarantula” s-a desprins şi a căzut, potrivit presei locale.
Din primele informaţii, doi dintre decedaţi erau fraţi şi veniseră la sărbatoarea localităţii Villacanas, în care locuiesc 500 de români. Tânăra rănită a fost iniţial internată la spitalul local "Virgen de la Salud" şi transferată mai târziu în stare foarte gravă.
Alte persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, suferind atacuri de panică.
Autoritățile locale au precizat că sărbătoarea avea aprobare municipală, iar mașinăria nu prezenta nicio defecțiune tehnică vizibilă. Garda Civilă investighează cauzele producerii accidentului tragic.
Sărbătoarea a fost oprită pentru azi, însă mâine va reîncepe, cu un moment de reculegere pentru victime.
Municipalitatea a transmis condoleanțe familiilor și le-a oferit sprijin rudelor acestora, inclusiv traducători.
Mai mulţi români prezenți la sărbătoare au aprins lumânări în memoria celor care și-au pierdut viața.
Precizări de la Ministerul român de Externe
Ministerul român de Externe a precizat, azi, pentru EVZ, că Ambasada României la Madrid a fost informată de către autorităţile spaniole despre decesul a trei români şi rănirea unui al treilea. Ambasada este pregătită să acorde asistenţa consulară specifică, în cazul în care va fi solicitată de către familiile victimelor.
Persoana rănită se află internată la un spital din Ciudad Real, iar membrii familiei se află pe teritoriul spaniol şi au fost informaţi cu privire la acest accident.

  • VEZI aici cronologia celor mai teribile accidente petrecute în parcurile de distracții din Spania.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: