Trei rețete de salate pentru acest sezon. Conțin carne și pot înlocui preparatele sățioase de la prânz

Trei rețete de salate pentru acest sezon. Conțin carne și pot înlocui preparatele sățioase de la prânzSursa foto: Pixabay

Odată cu zilele călduroase, apetitul pentru preparatele bogate în grăsimi scade semnificativ. Numeroase persoane evită salatele, considerând că acestea nu sunt suficient de hrănitoare pentru a înlocui o masă. Iată trei rețete de salată cu legume de sezon și carne, care pot înlocui masa de prânz.

Salată cu brânză feta și piept de pui

Această salată se poate pregăti în doar 5 minute și este extrem de gustoasă.

Roșii

Sursa foto: Pixabay

Pieptul de pui poate fi înlocuit cu cel de curcan sau chiar cu șunca presată.  Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • 3 roșii
  • 1 ardei gras
  • 80 grame de brânză feta
  • 150 grame piept de pui
  • câteva frunze de busuioc
  • sare și piper
  • o linguriță de ulei de măsline
  • zeama de la o jumătate de lămâie

Carnea de pui se poate găti la grătar sau se poate fierbe. Aceasta se taie mărunt. Peste carne se adaugă roșiile tocate, ardeii și brânza feta. De asemenea, peste ingrediente se toarnă ulei de măsline și zeama de lămâie, iar salata obținută se condimentează cu sare și piper.

O altă variantă delicioasă

O altă rețetă de salată perfectă pentru zilele de vară conține următoarele ingrediente: piept de pui la grătar, morcov ras, parmezan tăiat în cubulețe, rucola și nuci.

Cu toate că această combinație pare una neobișnuită, gustul final este unul deosebit. Pieptul de pui la grătar se adaugă peste legumele curățate și tăiate mărunt. De asemenea, în preparat se pun și frunzele de rucola, precum și bucățile de parmezan.

Salată de crudități

Sursa foto: Pixabay

Salată cu ton și ouă

Tonul în ulei de măsline este ideal pentru salate. De altfel, rețetele de acest tip pot fi adaptate în funcție de preferințe. Această variantă conține ton, ouă, salată și ceapă verde, mărar. 

  • o conservă de ton în ulei de măsline
  • 2 ouă
  • o legătură de ceapă verde
  • câteva frunze de salată verde
  • mărar
  • sare și piper

Ouăle se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, acestea se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Frunzele de saltă verde se rup și se așează într-un bol cu pereții înalți.

Salată verde

Sursa foto: Pixabay

Peste acestea se adaugă ouăle, tonul și ceapa verde. De asemenea, mărarul se toacă și se adaugă deasupra.