Sentința judecătorului de la Tribunalul București vine după trei amânări succesive. Cei doi fosti sefi ai FRF si LPF au fost acuzati de abuz in serviciu si sustragere de sub sechestru, deoarece decizia de a dezafilia echipa de fotbal a dus la pierderea a aproape 40 de jucatori ai echipei, care la acel moment erau pusi sub sechestru pentru plata unei datorii la Fisc. Prejudiciul era estimat la vremea respectiva la peste 15 milioane de lei.

Sentinţa este una foarte indulgentă, dacă judecăm după ultimul termen al acestui proces, în care procurorul de şedinţă a solicitat judecătorilor ca Mircea Sandu şi Mitică Dragomir să primească pedeapsa maximă pentru infracţiunile comise, plus aplicarea unui spor de pedeapsă, cei doi riscând astfel chiar mai mult de 10 ani de detenţie. 

La vremea aceea, Universitatea Craiova se afla sub patronatul afaceristului Adrian Mititelu, care era în conflict cu Victor Piţurcă, fost antrenor al echipei. Comitetul Executiv al FRF a stabilit excluderea "Ştiinței" din categoria echipelor profesioniste, mai ales pentru că Mititelu demarase mai multe proceduri judicare împotriva şefilor fotbalului românesc, informează stirileprotv.ro

 

Te-ar putea interesa și: