Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA ÎN WEEK-END. TRANSILVANIA: Sâmbătă, pregătiţi-vă pelerinele
VREMEA ÎN WEEK-END. TRANSILVANIA: Sâmbătă, pregătiţi-vă pelerinele

VREMEA ÎN WEEK-END. TRANSILVANIA: Sâmbătă, pregătiţi-vă pelerinele

Vineri e cald, dar sâmbătă va ploua cu intermitenţe. Duminică se răceşte tot mai tare.

Vineri – Vremea rămâne destul de caldă, însă cerul va fi mai mult noros, iar mai ales în a doua parte a zilei se vor semnala ploi care vor avea şi caracter de aversă şi vor fi însoţite şi de descărcări electrice. Cantităţile de apă căzute pot depăşi 10, chiar 15 litri pe metrul pătrat. Pe alocuri se vor semnala şi intensificări ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 22 de grade Celsius, uşor mai scăzute în sudul regiunii. Minimele vor oscila între 4 şi 11 grade.
Sâmbătă – Temperaturile diurne vor începe să scadă simţitor, mai ales în Maramureş, Crişana şi zona sudică a Transilvaniei. aici maximele zilei urmând să fie cuprinse între 13 şi 18 grade. Valori termice cât de cât apropiate de cele de vineri se vor mai înregistra doar în zona de Nord – Vest a regiunii. Peste tot însă, vremea va fi instabilă, cu ploi, descărcări electrice şi scurte intensificări de vânt. Noaptea vor fi temperaturi între 2 şi 9 grade Celsius.
Duminică – Procesul de răcire se va accentua, astfel încât se va ajunge la maxime cuprinse între doar 6 şi 11 grade Celsius, mai ridicate în zona de nord a regiunii. Cerul va fi variabil, mai mult noros, existând în continuare condiţii pentru precipitaţii care, în zonele montane, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau chiar ninsoare, mai ales că minimele vor coborâ în unele zone până spre – 5 grade.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.