"Transferurile" lui Rădoi

"Transferurile" lui Rădoi

Finanţatorul stelist Gigi Becali a anunţat că transferul lui Mirel Rădoi la Inter Milano este "ca şi făcut", după o întâlnire pe care cei doi au avut-o, ieri, cu antrenorul campioanei Italiei, Jose Mourinho.

Impresarul Giovani Becali a anunţat că, la iarnă, Inter va plăti 12 milioane de euro pentru căpitanul stelist, care urmează să primească un salariu stagional de 2,5 milioane de euro. Totuşi, siguranţa transferului este pusă la îndoială de trecutul lui Rădoi, care a fost "condus" de Gigi Becali pe la toate marile forţe ale Europei. EVZ rememorează câteva dintre celebrele "transferuri" ale lui Rădoi.

Portsmouth nu a plătit

În vara lui 2006, Rădoi a fost "aproape" de un transfer în Anglia, la gruparea de Premier League Portsmouth. Cotidianul englez "The Sun" l-a dat ca transferat de mai multe ori pe căpitanul Stelei la echipa din sudul Angliei, suma fiind de aproximativ 11 milioane de euro. Oficialii lui Portsmouth au negat în mai multe rânduri interesul pentru Mirel Rădoi, în timp ce patronul Stelei, Gigi Becali, spunea că transferul jucătorului la gruparea engleză se va realiza în momentul în care va primi banii ceruţi pe căpitanul stelist.

Ne puteți urmări și pe Google News

Portsmouth a reintrat în cursa pentru căpitanul "roş-albaştrilor" în decembrie 2006, când presa engleză anunţa că Rădoi este din nou aproape de Portsmouth, însă, de această dată, patronul Stelei s-a opus trazacţiei, nefiind dispus să se despartă de jucător decât la sfârşitul sezonului.

Galactic numai în declaraţii

În 2006, anul în care steliştii jucau în Liga Campionilor cu Real Madrid, Rădoi a fost "transferat" la madrileni. În urmă cu doi ani, imediat după meciul Steaua-Real, scor 1-4, finanţatorul stelist Gigi Becali anunţa că s-a înţeles cu preşedintele "galacticilor", Ramon Calderon, pentru transferul căpitanului stelist.

Clauzele păreau clare: împrumut pentru primele şase luni şi prima opţiune de cumpărare în schimbul sumei de 20 de milioane de euro. Rădoi nu a mai ajuns însă în capitala Spaniei, cum nu ajunsese nici la englezii de la Portsmouth. Serie A îl place pe Rădoi

În iarna lui 2006, agenţia italiană Calciomercato îl trimitea pe Rădoi în curtea celor de la Lazio Roma. Totuşi, italienii erau sceptici asupra şanselor de reuşită ale transferului lui Rădoi la Lazio, eşuat şi în anul 2004, când Gigi Becali a refuzat oferta de cinci milioane de euro venită din partea clubului din Roma.

Dinamo Kiev, refuzată de Becali

În iulie 2008, la scurt timp după ce Rădoi anunţa că doreşte să se despartă de Steaua, Gigi Becali declara că de jucătorul său preferat s-au interesat şi ucrainienii de la Dinamo Kiev. Era vremea când se vorbea enorm şi de plecarea fundaşului Dorin Goian la Manchester, Kiev sau alte oraşe cu mare tradiţie fotbalistică. Ca şi Rădoi, Goian a rămas în Ghencea.

Mourinho îl vroia şi pentru Chelsea

Peste numai o lună, în august 2008, Dan Petrescu declara la GspTV că liderul stelist a ratat de puţin un transfer la Chelsea Londra, vice-campioana Europei.

"În urma cu ceva timp m-a sunat Mourinho să mă întrebe de un anumit jucător român. Este vorba despre Rădoi, îl interesa încă de pe atunci. Totuşi, nu au făcut o ofertă la acea vreme. M-a mai sunat şi când l-a dorit la Inter, de această dată au înaintat o ofertă scrisă".

Giovani l-a propus la Juventus

În urmă cu doar câteva zile, impresarul Giovani Becali a declarat în "Gazeta Sporturilor" că Rădoi a stârnit interesul lui Claudio Ranieri, actualul antrenor al echipei Juventus Torino. "Este de departe cel mai valoros fotbalist din România. Un adevărat profesionist şi un luptător cum rar vezi. Nu ai să regreţi dacă îl vei lua", îi transmitea impresarul lui Ranieri, deşi antrenorul italian avea deja cinci fundaşi centrali în echipă.

Mirel Rădoi s-a mai aflat în atenţia unor cluburi europene, printre care italienii de la Fiorentina, Palermo şi AC Milan, ruşii de la Zenit Sankt Petersburg şi Spartak Moscova sau francezii de la RC Lens.