Traiul la oraș afectează digestia. Orășenii nu pot fugi de aceste consecințe

Traiul la oraș afectează digestia. Orășenii nu pot fugi de aceste consecințe Alimente care îmbunătățesc sănătatea pielii. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Persoanele care locuiesc la oraș nu mai pot avea o alimentație sănătoasă. Acestea își pierd capacitatea de a digera fructele și legumele. În timp, efectele acestui fenomen vor fi dezastruoase, spun specialiștii.

Orășenii nu pot avea o alimentație sănătoasă

Dieta occidentală prezintă o deficiență semnificativă de fibre. Acest aspect pare să aibă un impact fundamental asupra procesului de digestie a materiei vegetale.

Cu toate că fructele și legumele sunt elemente esențiale în alimentație, cercetătorii încep să descopere noi aspecte legate de acestea. Cercetătorii au analizat procesul prin care corpul uman descompune celuloza. Celuloza este un material dur care învelește pereții plantelor. În fructe și legume, aceasta este prezentă sub forma fibrelor.

Noi bacterii descoperite în corpul uman

Recent, oamenii de știința au descoperit bacterii necunoscute până acum. Ascunde în intestinul uman, acestea ar fi capabile să descompună celuloza. De altfel, până acum se credea că celuloza nu poate fi descompusă de corpul uman.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii au analizat mostre de fecale pentru a testa microbiomul intestinal al oamenilor din diferite epoci şi regiuni. Rezultatele au arătat că organismul uman are mai multe în comun cu cel al rumegătoarelor. Aceștia au ajuns la concluzia că intestinele noastre conțin mai multe specii de bacterii care consumă celuloza. Una dintre specii este asociată cu mamiferele ungulate (copitate) care mestecă. De asemenea, alte două sunt asemănătoare cu cele ale primatelor.

Corp uman, alimentație

Sursa foto: Dreamstime.com

Persoanele care trăiesc la oraș au o alimentație nesănătoasă

În mostrele fecale provenind de la populații rurale care au trăit acum 1.000 până la 2.000 de ani, cele trei tipuri de bacterii erau prezente în cantități semnificative. În schimb, la populațiile din societățile moderne și industrializate, aceleași bacterii intestinale erau „vizibil mai puțin comune”.

„Aceste constatări implică, în mod colectiv, un declin al acestor specii în intestinul uman, probabil influenţat de trecerea la un stil de viaţă occidentalizat”, spune specialistul în microbiologie, Sarah Moraïs, de la Universitatea Ben-Gurion, din Israel.

Astfel, specialistul în microbiologie, Sarah Moraïs, de la Universitatea Ben-Gurion atrage atenția asupra acestui pericol. În opinia sa, cei care trăiesc la oraș nu mai pot avea o alimentație sănătoasă, cu toate că includ fructele și legumele în dietă.