Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Băsescu: România va urma recomandarea PE de a redeschide anchete pe tema închisorilor CIA
Traian Băsescu: România va urma recomandarea PE de a redeschide anchete pe tema închisorilor CIA

Traian Băsescu: România va urma recomandarea PE de a redeschide anchete pe tema închisorilor CIA

Preşedintele Traian Băsescu a spus că va lua Rezoluţia Parlamentului European privind închisorile CIA ca pe o recomandare şi a menţionat că anchetele făcute au demonstrat că pe teritoriul României nu au existat închisori CIA.

"Deocamdată anchetele făcute au demonstrat că pe teritoriul României nu au existat închisori CIA", a spus preşedintele Traian Băsescu, întrebat despre adoptarea de către Parlamentul European a rezoluţiei care recomandă Lituaniei, Poloniei şi României să redeschidă anchete independente cu privire la existenţa unor presupuse închisori CIA pe teritoriul acestor ţări.

Preşedintele din Lituania, Dalia Grybauskaite, a precizat şi ea, potrivit Agerpres, că redeschiderea unor anchete este o decizie care trebuie să fie luată de procurori, şi nu de politicieni.

"La iniţiativa mea, Parlamentul nostru a investigat în detaliu, în urmă cu doi ani, această posibilitate de existenţă a închisorilor CIA în Lituania. Ancheta a fost una foarte profundă şi decisivă. Mai multe facilităţi au fost construite, dar nu este nicio dovadă că ele au fost folosite ca închisori", a spus Dalia Grybauskaite.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News