CELE MAI IMPORTANTE DECLARAŢII ALE LUI TRAIAN BĂSESCU:

  • Am doar câteva remarci, legat de atitudinea preşedintelui neales Crin Antonescu. Pe 13 iulie îl felicita pe primarul de Constanţa, care îndesa bani în sutienele dansatoarelor. Aş vrea să-l atenţionez: de la acel pupitru nu s-au spus niciodată miniciuni, niciodată pentru propagandă politic. Pe data de 15, Antonescu Crin participa la Timişoara la un miting politic, care viza interesul domniei sale de a-şi păstra scaunul. Ar fi putut fi trecute cu vederea, dacă una din acuzaţiile pentru suspendarea mea nu era colaborarea cu PDL. Nu mi-am permis niciodată să particip la mitinguri împotriva opoziţiei sau orice alt obiectiv. Asta îl arată pe Crin Antonescu a fi un mincinos. Acest om calcă pe principiile afirmate şi se vede că nu au nici o valoare. Şi Ponta s-a jenat să meargă la Timişoara. Arată cât de lispit de fond sunt oamenii aceştia.
  • Tot pe 13.07, acelaşi Antonescu anunţa că nu există listă cu solicitări de la Comisia Europeană. În aceeaşi zi, primul-ministru spunea că există o listă cu 11 solicitări şi făcea precizarea că a răspuns. Azi la prânz, purtătorul de cuvânt al CE informa că nu a primit răspuns oficial de la guvern legat de cele 11 solicitări. Prima concluzie: oamenii aceştia se mint între ei. Doi: îi mint pe români. Trei: mint partenerii europeni. Dacă dl Antonescu ar citi şi nu ar dormi, dimineaţa, la prima oră ar putea şti abordările politice din toate statele europene. Ei (Ponta şi Antonescu) cred că una pot vorbi în România şi alta la Bruxelles. 
  • Aş vrea să punctez efectele: dacă nu răspund convingător şi în timp util, vor avea întrebările în MCV. Efectele: uităm de Schengen în septembrie. Pentru jocurile lor politice au uitat de România. Este mult prea mult. În zece zile, cei doi oameni şi USL, au distrus România. Deprecierea monedei pune în risc major economia şi economiile populaţiei. Probleme tot mai mari la rambursarea creditelor. Aflaţi ce se întâmplă cu efectele celor care intenţionau să investească: le-au sistat. Un semnal: amânarea vizitei FMI şi atenţionările agenţiilor de rating.

  • România a intrat într-un proces de izolare pe care nu l-a mai avut de la mineriada din 13-15 iunie. Fac un apel la corecta informare a populatiei pentru ca aceşti aomeni îşi permit să facă ceea ce fac pnetru că au destui care mint pentru ei. Şi ei, şi cei care mint, îşi asumă responsabilitatea. Atenţionez ne apropiem de momente extrem de momente dificile. 
  • Ar fi ridicol să vorbim de suspendarea interimarului? Cine să-l suspende? Ni l-a dat Dumnezeu până pe 29, ăsta este. Penibil să discutăm acum, când avem un preşedinte şi prim-ministru care pur şi simplu sabotează România. Asum eu raport pe MCV, căutaţi-mă, nu cumva să spuneţi că sunt Ponta şi Antonescu. Sunt gata să le dau soluţii. Nu se mai poate discuta de restrângerea MCV, mai ales că şi domnul Corlăţean a avut la Bruxelles a avut o atitudine absolut neeuropeană.
  • Ideea este să creăm un buffer de cinci miliarde de euro pentru trei lucruri: asigurare moment de trei luni, când se schimbă legea TVA, plăţi în avans pe fonduri UE şi să nu fim dependenţi zilnic de dobânzile de pe piaţă. Din păcate s-a redus la vreo trei miliarde, după guvernul Ponta.
  • Responsabilitatea trusturilor de presă care dezinformează…poza corectă este cea pe care o văd străinii. Românii sunt făcuţi să creadă că realitatea este cea de la Antena. Presa este responsabilă, nu toată presa…am nominalizat.