Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Băsescu la „Naşul”: „Ponta era ca un preş la mine în birou, îmi cerea să-l pun ministru” | VIDEO
Traian Băsescu la „Naşul”: „Ponta era ca un preş la mine în birou, îmi cerea să-l pun ministru” | VIDEO

Traian Băsescu la „Naşul”: „Ponta era ca un preş la mine în birou, îmi cerea să-l pun ministru” | VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitatul ediţiei speciale a emisiunii "Naşul", de la B1 Tv.

Preşedintele a declarat că Victor Ponta "a venit preş" la el în birou, în 2008, întrebând dacă l-ar putea sprijini la alegerile pentru Primaria Capitalei şi că discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru prin ieşirea din PSD.

  • "La mine în birou, acest Ponta, care azi vituperează împotriva preşedintelui, era ca un preş care întreba: ar fi bine să candidez la Primăria Capitalei, m-aţi putea sprijini? I-am spus: nu candida că nu ai şanse, dându-i de înţeles că nu o să-l sprijin. Tot el discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru, prin ieşirea din PSD, înainte de alegerile din partidul lor. Acest Victor Ponta, pe care-l vedeţi ţipând. Nu mai pot să-i mai tolerez obrăznicia, când văd câte parale face", a declarat şeful statului la emisiunea Naşul de la B1 TV.

Şeful statului a adăugat că nu poate "să-i mai tolereze obrăzniciile".

  • "Victor Ponta e în stare să vină să lingă preşul să-l fac primar general. E un tip care face frumos ca să-l agreeze Năstase, Hrebenciuc să nu-l schimbe din fruntea partidului. Victor Ponta trebuie să facă frumos ca maimuţica, să placă la foarte mulţi din PSD. Lui i se pare că a fi obraznic, impertinent, ajută la ceva. Până acum credeam că doar faţa îl arată imatur, dar prin comportament arată că nu numai faţa îl arata imatur, ci chiar fondul lui", a mai adăugat şeful statului.

  • "Îl invit la decenţă. Şi cu asta am pus punct subiectului Victor Ponta", a conchis Băsescu.

La aceeaşi emisiune preşedintele a declarat că speră ca PSD să nu primească de la guvern banii negociaţi pentru trecerea legii pensiilor.

  • "Eu cred că dacă guvernul Boc ar da aceşti bani public i-aş cere premierului demisia. Nu poţi să faci târguri de acest gen cu bani publici. Eu am sperat că PDL nu va face asemenea târguri şi sunt convins că premierul nu va accepta un asemenea târg. Sunt bani din bugetul de stat, nu poţi să continui… care e diferenţa atunci dintre PDL, care încă mai sper ca va fi un partid corect la guvernare, şi ce a făcut guvernul Tăriceanu, care a negociat banii bugetului public că sa rămână la putere cu PSD, cu Hrebenciuc în fiecare zi", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a reluat ideea că Victor Ponta ştia de negocieri şi spune că liderul PSD "minte cu neruşinare" atunci când afirmă că PSD nu a cerut bani de la guvern. Băsescu spune că s-a negociat patru zile, iar din partea PSD la negocieri a fost liderul deputaţilor Mircea Duşa.

Traian Băsescu l-a luat în vizor şi pe Crin Antonescu. Spune că asemeni lui Ponta a devenit obraznic după ce în trecut a venit să-i ceară ajutorul. "Pe Crin l-am ajutat într-un moment de criză al lui să candideze. Era deputat de Tulcea şi organizaţia nu l-a mai primit să candideze, în 2004. M-a rugat domnul Stolojan să am grijă că a avut o situaţie grea. De aceea îmi e puţin dificil să le tolerez agresivitatea şi obrăznicia", a spus Băsescu.

Citiţi şi:

  • Traian Băsescu despre SOV: Un infractor bolnav la cap
  • Traian Băsescu: "Dacă vrem autostrăzi nu putem continua aşa"
  • Şeful statului: Sorin Ovidiu Vîntu a condus SRI
  • Băsescu: Sectorul privat va plăti împrumuturile
  • "Suntem încă destul de permisivi în ceea ce priveşte înmatricularea maşinilor second-hand"
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: