Traian Băsescu, la mitingul de la Iaşi: "Spuneţi «NU» iubitorilor de puşcăriabili pe 29!"

Traian Băsescu, la mitingul de la Iaşi: "Spuneţi «NU» iubitorilor de puşcăriabili pe 29!"

Aproximativ 20.000 de oameni au fost în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, ei venind din toate judeţele Moldovei pentru a-şi arăta susţinerea la referendum faţă de preşedintele suspendat Traian Băsescu. Preşedintele suspendat Traian Băsescu i-a îndemnat pe cetăţeni să meargă la referendum pentru a pune capăt "abuzului şi loviturii de stat", precizând, în acelaşi timp că România este, în prezent, izolată din cauza "vremelnicilor ei conducători".

UPDATE 7: "România este izolată datorită vremelnicilor ei conducători. Dacă ei vor rămâne să conducă destinele ţării România va fi izolată. Eu vă chem pe 29 să spuneti "nu" grupului Ponta-Antonescu-Voiculescu. Ei vor să scoată democraţia în afara legii, iar noi vom spune "nu". Am convingerea că pe 29, poporul român va da o lecţie teribilă clasei politice. România are şansa ca poporul să vină pe 29 să restabilească statul de drept. Sunt convins că între ţară şi partide, românii vor alege ţara! Spuneţi "nu" loviturii de stat", a spus preşedintele suspendat. UPDATE 6: "Este greu să găseşti în lumea asta un preşedinte care după opt ani de mandat să aibă susţinere de peste 50%, este o misiune imposibilă, dar vom demonstra că putem îndeplini împreună o misiune imposibilă", a spus Băsescu. UPDATE 5: "Aici sunt numai cetăţeni care sunt ceea ce înseamnă România", a declarat în timpul discursului său, Mihai Răzvan Ungureanu. El a subliniat că "dacă nu vreţi să se întâmple răul votaţi NU". Cu puţin înaintea fostului premier, liderul PDL Vasile Blaga declara că 'nu ne putem bate joc de români'. "De două luni, acest regim iresponsabil a călcat în picioare instituţiile statului. Jos Ponta, jos Antonescu", a mai spus Blaga, citat de Agerpres. UPDATE 4: Peste 15.000 de persoane protestează la Iaşi. Au existat câteva altercaţii între susţinătorii PSD şi cei ai PDL, însă nu au fost efectuate reţineri. UPDATE 3: Se ţin discursuri. Reprezentanţii grupării politice Noua Republică sunt pe scenă, alături de liderii PDL. UPDATE 2: Traian Băsescu a ajuns la Iaşi pentru miting. Majoritatea manifestanţilor sunt îmbrăcaţi în alb. "Nu se poate să stăm pasivi, ci trebuie să facem ceva împotriva celor care au făcut rău. Trebuie să mergem mai departe şi să arătăm ce vremuri de restrişte trăim', a spus Mihai Răzvan Ungureanu, la mitingul de susţinere al preşedintelui Traian Băsescu de la Iaşi. UPDATE: La ora 10.00, în Piaţa Palatului Culturii erau prezenţi aproximativ 2.000 de oameni. La faţa locului a ajuns şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. "Fac un apel la ieşeni să vină mai repede în Piaţa Palatului, pentru că va fi aglomeraţie. Vor fi 200 de autocare, 200 de microbuze şi sute de autoturisme", a declarat, Dumitru Oprea, citat Agerpres.

La rândul său, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi-a invitat susţinătorii să se adune, la ora 9,00, în Piaţa Teatrului Naţional, de unde urmează să se îndrepte spre mitingul de la Palatul Culturii.

Aflat la Iaşi, liderul Noii Republici, Mihai Neamţu a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că va participa la mitingul organizat de PDL alături de aproximativ 100 de persoane. Totodată, liderul PDL Buzău, Cezar Preda a anunţat că 650 de membri şi simpatizanţi PDL din judeţul Buzău  se vor deplasa la mitingul de susţinere a preşedintelui suspendat organizat sâmbătă la Iaşi. Aproximativ 2.800 de democrat-liberalii suceveni vor fi prezenţi,mâine, la Iaşi, la acţiunea de susţinere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, a anunţat şi secretarul general adjunct al PDL, deputatul Ioan Bălan.

Ne puteți urmări și pe Google News