Traian Băsescu l-a asigurat pe Nicolae Timofti că România susține integrarea Moldovei în UE

Traian Băsescu l-a asigurat pe Nicolae Timofti că România susține integrarea Moldovei în UE

Noul președinte al Republicii Moldovei, Nicolae Timofti, se află azi într-o vizită oficială în România. El a avut convorbiri oficiale cu președintele Traian Băsescu. "România susține integrarea Republicii Moldova în Ue. Am avut discuții cu privire la legarea Republicii Moldova de UE", a spus Traian Băsescu în declarațiile comune susținute cu omologul moldovean la încheierea convorbirilor oficiale.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că indiferent de culoarea politică a Guvernului de la Bucureşti, România va avea aceeaşi atitudine faţă de Republica Moldova.

"Aici vă pot da un răspuns ferm şi fără echivoc: nu există Guvern al României, indiferent ce structură politică are, care să nu susţină trei lucruri fudamentale în politica externă - România în NATO, România în UE, relaţia strategică România - R. Moldova. Aceştia sunt trei piloni de politică externă fundamentală pentru România şi sunt piloni recunoscuţi pentru toate partidele, indiferent de culoarea lor politică. Niciun risc, indiferent de ce Guvern se instalează la Bucureşti", a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă noul guvern român va menţine "aceeaşi linie" în relaţia româno-moldoveană.

La rândul său, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a subliniat că indiferent de orientarea politică a guvernării, România va avea aceeaşi atitudine faţă de ţara sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

"O vizită necesară pentru consolidarea relațiilor bilaterale" Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit, azi, şefului de stat din Republica Moldova, Nicolae Timofti, pentru "onoarea" de a efectua în România prima sa vizită bilaterală, după alegerea sa în funcţie.

"Mă bucură alegerea dumneavoastră în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi, mai mult, aţi ţinut să subliniaţi această reuşită politică a dumneavoastră şi a Parlamentului R. Moldova făcând prima vizită bilaterală la Bucureşti, după ce aţi vizitat Bruxelles-ul. Vă mulţumesc mult pentru onoarea pe care mi-aţi făcut-o de a vizita prima dată Bucureştiul, în relaţie bilaterală", a spus Traian Băsescu, în debutul convorbirilor de la Palatul Cotroceni cu omologul moldovean.

La rândul său, preşedintele moldovean a subliniat că este o vizită necesară pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi a punctat importanţa cooperării "în interesul ambelor părţi".

La ora 10.30 a avut loc, la Palatul Cotroceni, ceremonia de primire. După convorbirile oficiale, la ora 12.00, cei doi șefi de stat au făcut declarații de presă. La ora 19.30 va avea loc un Dineu Oficial oferit de preşedintele României, Traian Băsescu, în onoarea preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.