Evenimentul Zilei > Actualitate > Bebeluşul mort azi este cel despre care familia fusese anunţată greşit că a murit
Bebeluşul mort azi este cel despre care familia fusese anunţată greşit că a murit

Bebeluşul mort azi este cel despre care familia fusese anunţată greşit că a murit

Încă unul dintre bebeluşii răniţi în incendiul de luni de la Maternitatea Giuleşti din Capitală s-a stins din viaţă azi-noapte. Micuţul a suferit un stop cardio-respirator.

"Este unul dintre bebeluşii cu arsuri pe mai mult de 70 la sută din suprafaţa corpului şi arsuri de căi respiratorii şi care mai suferise un stop cardio-respirator în urmă cu două zile", a declarat Raluca Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", citată de Mediafax.
Micuţul s-a născut luni, prematur. Pentru că avea o greutate foarte mică, a fost dus la Secţia de Terapie Intensivă, unde câteva ore mai târziu a izbucnit teribilul incendiu. Numai câteva ore l-au văzut părinţii înainte de tragedie.
Tragedie în trei acte
Bebeluşul care a murit noaptea trecută este cel despre care familia fusese anunţată eronat că nu a supravieţuit incendiului. Iniţial, părinţii micuţului au primit condoleanţe de la Poliţia Capitalei şi au fost chemaţi să facă actele pentru constatarea decesului. Îndureraţi şi contrariaţi, ei au ajuns ieri la Spitalul "Grigore Alexandrescu" pentru a afla ce s-a întâmplat. Preotul de la Maternitatea Giuleşti le-a spus, după o vizită la bebeluşii care au supravieţuit incendiului, că fiul lor este în viaţă, deşi în stare foarte gravă, şi a fost botezat. Medicii au confirmat că anunţul privind decesul bebeluşului a fost o eroare. Familia Dragomirescu a subliniat că nu doreşte despăgubiri, dar că îi va da în judecată pe cei responsabili de această greşeală. În această dimineaţă, au primit vestea că micuţul lor s-a stins.
Prognostic sever pentru încă un bebeluş
În urma incendiului din Saloanul de Terapie Intensivă al maternităţii, trei sugari au murit la scurt timp. Alţi opt au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu în stare gravă, iar doi dintre ei au murit. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor micuţilor. 
Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" a precizat azi că starea unuia dintre micuţi s-a agravat în ultimele 24 de ore.
"Starea unuia dintre bebeluşi s-a agravat în ultimele 24 de ore, prognosticul este sever. El a fost intubat de la internare şi până în prezent", a spus Raluca Alexandru, citată de Mediafax.
Cei care au supravieţuit incendiului de luni seară au suferit arsuri grave mai ales ale părţilor superioare ale corpului – faţă, membre – dar şi în zona pubiană. Greutatea bebeluşilor este cuprinsă între 1090 de grame şi 2,5 kilograme.
Teste ADN pentru identificare
Analizele genetice au fost finalizate, iar criminaliştii vor compara ADN-urile bebeluşilor morţi în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti, pentru identificare. Corpurile neînsufleţite vor ajunge apoi la familii.
Medicii legişti urmează să elibereze certificate constatatoare a cauzelor morţii, în baza cărora se vor emite certificatele de deces.
Ieri, la solicitarea ministrului sănătăţii, Attila Cseke, conducerea Maternităţii Giuleşti a fost suspendată de Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu.
Explozia produsă în Secţia Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, susţin surse judiciare.
În această după-amiază, Procuratura va oferi detalii privind ancheta în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti. Rămâneţi pe evz.ro pentru a afla noi informaţii