Tragedie în China: 15 copii au murit înecaţi sau sufocaţi într-un accident rutier

Tragedie în China: 15 copii au murit înecaţi sau sufocaţi într-un accident rutier

Cincisprezece copii au murit sufocaţi sau înecaţi, aseară, în China, după ce autobuzul şcolar în care se aflau a căzut într-un canal, relatează BBC News.

Tragedia s-a produs la o zi după ce guvernul chinez a emis norme stricte pentru a spori siguranţa copiilor, inclusiv controale în vehiculele şcolare. Copiii au murit înecaţi sau sufocaţi, după ce autobuzul a căzut într-un canal în timp ce încerca să evite o ricşă motorizată pe un drum de ţară din provincia Jiangsu. În autobuz, erau 29 de copii care se întorceau acasă de la o şcoala primară din provincie. Muncitorii de la o fabrică din apropiere au auzit ţipete şi au fugit la locul accidentului pentru a-i elibera pe copii din vehiculul prăbuşit.  "Apa nu era foarte adâncă, adulţilor le ajungea la mijloc. A fost însă suficient ca unii copii să se înece", a povestit soţia patronului unităţii. Copiii aveau vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Opt dintre ai au ajuns la spital cu traumatisme.  Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului. Ipoteza supraîncărcării autobuzului este negată deoarece vehiculul ar fi avut o capacitate de 52 de locuri. CITIŢI ŞI:

  • China: 17 copii care mergeau la grădiniţă au murit într-un accident rutier. Alţi 45 de preşcolari, în stare gravă, la spital