Traficanţi de etnobotanice, săltaţi de Crima Organizată Constanţa

Traficanţi de etnobotanice, săltaţi de Crima Organizată Constanţa

Şase persoane au fost ridicate de poliţiştii de la Crimă Organizată Constanţă şi predate procurorilor DIICOT fiind suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"Săltarea" celor şase a avut loc după efectuarea în zorii zilei, a nouă percheziţii domiciliare şi la magazinele de vise. "Am găsit de data aceasta 60.000 de plicuri cu plante etnobotanice, dispozitive de ambalat, 6-7 kg de plante vrac. Numai de la aceste persoane am capturat în ultimele trei luni, peste un milion de plicuri cu substanţe având efecte psihoactive, este cea mai mare captură din ţară, sperăm ca măcar acum, după ce pe numele lor am deschis zeci de dosare penale, să se ia măsuri", au declarat pentru EVZ ofiţeri de la Crima Organizată Constanţa.

"Consumatorii sunt copii de procurori şi judecători"

Cei vizaţi de poliţişti şi urmăriţi de peste un an sunt de fapt administratorii şi angajaţii unui sex shop din centrul Constanţei, pe bd. Tomis, peste drum de Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Comercianţii din zonă, dar mai ales locatarii din blocurile învecinate au făcut nenumărate sesizări la poliţie împotriva sex shopului deschis nonstop unde marfa se vinde, la vedere, tinerilor cu vârste începând de la 8-10 ani. Ierburile periculoase sunt fumate pe loc, în scările de bloc, consumatorii devenind agresivi dacă sunt goniţi de locatari. Gheorghe Pârjol, proprietarul unei spălătorii vecine cu sex shopul spune că a făcut o mulţime de plângeri, la poliţie şi la primărie, "toate înregistrările noastre de pe camerele de supraveghere au ajuns la Parchet, la poliţie, la judecătorie, unde culmea, s-au regăsit copii ai judecătorilor, ai procurorilor care sunt clienţii magazinului de vise. Şi atunci s-au stopat toate dosarele. Proprietarul mi-a râs în nas, mi-a spus, fac ceva pe tine, am om politic în spate".

Minorii fumează înainte de a merge la şcoală

Poliţiştii de la Ordine publică nu pot face mare lucru, în afară de a-i amenda pe tinerii consumatori ai "sexhopurilor" din oraş. În urmă cu câteva zile, sesizaţi că mai mulţi consumatori au aruncat cu ouă în locatari, poliţiştii au venit şi i-au luat la întrebări. De faţă cu oamenii legii, tinerii ameţiţi se răţoiesc la locatarii "handicapaţi", iar la întrebările EVZ răspund sfidător. Ce n-avem voie să ne cumpărăm vibratoare şi prezervative?, lasă-mă în pace". Fete şi băieţi de 15-16 ani, ameninţă cu "nu aveţi voie să ne fotografiaţi, suntem minori, vă dăm în judecată". Administratorii sexshopului, mai mulţi tineri din Galaţi şi Constanţa, arătaţi cu degetul de vecini, se amuză, vorbesc la telefon şi urcă în maşini luxoase. Locatarii spun că "ne sfidează, nu-i interesează că zilnic aceşti copii cumpără ierburile înainte de a se duce la şcoală, fumează sau prizează în faţa noastră, fac gălăgie se nenorocesc, părinţii lor or şti, nu văd că se degradează fizic şi psihic?, îi vedem cum se transformă în rău,poliţia nu poate face mare lucru iar primăria, nici atât, ar trebui să le închidă".

Mazăre: E treaba guvernului

Primăria Constanţa a interzis anul trecut magazinele de etnobotanice însă proprietarii le-au transformat în sex shopuri şi îşi văd de treabă. "Ce aţi venit la mine cu prostiile astea? Noi nu putem închide magazinele de etnobotanice, nu noi dăm autorizaţia de funcţionare, noi autorizăm doar unităţile de alimentaţie publică, asta e legea, de unde să ştim că la sex shop se vând droguri, se pot vinde şi printre haine şi murături, e treaba guvernului şi a legislativului, uite dacă vreţi mă ocup eu de asta împreună cu ministrul sănătăţii şi cu ministrul de interne, vă promit. Nici nu ştiu cum e cu drogurile astea ,eu mă pricep la gagici, la şpriţuri şi la trabucuri", a declarat pentru EVZ, primarul Radu Mazăre. El i-a recomandat deputatei PSD de Constanţa, Manuela Mitrea," las-o pe aia cu fumatul şi rezolv-o pe asta cu etnobotanicele". Hai mă că mă enervezi, ţi-am zis că am lăsat-o, mă voi ocupa de etnobotanice", a promis soţia lui Miron Mitrea.

Ne puteți urmări și pe Google News