Evenimentul Zilei > EVZ Special > Gestul șocant al Reginei Marii Britanii. Să fie vorba de probleme de sănătate?!
Gestul șocant al Reginei Marii Britanii. Să fie vorba de probleme de sănătate?!

Gestul șocant al Reginei Marii Britanii. Să fie vorba de probleme de sănătate?!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, nu a mai păstrat tradiția din ultimii 64 de ani, suverană britanică purtând o coroană mai ușoară decât cea obișnuită

Decizie fără precedent luată de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în ultimii 64 de ani! Suverana britanică, în vârstă de 93 de ani, nu a mai respectat protocolul Casei Regale, purtând luni o altă coroană decât cea obișnuită.

Cu ocazia ceremoniei de începere a noii sesiuni anuale a Parlamentului de la Londra, regina a purtat o coroană mai ușoară în locul celebrei sale coroane de stat, care este mult mai grea, informează DPA, preluată de Agerpres. Coroana Imperială de Stat, „Imperial State Crown”, este încrustată cu aproximativ 3.000 de diamante, ea fiind așezată pe o masă lângă tronul pe care a stat regina, aceasta susţinând un discurs oficial prin care a anunţat programul politic al prim-ministrului Boris Johnson.

În timp ce rostea discursul stând așezată pe tron, regina britanică a purtat coroana mai ușoară numită „Diamond Diadem” (Diademă cu Diamante), alături de ea fiind fiul ei cel mare şi moştenitorul tronului britanic, prinţul Charles, în vârstă de 70 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a spus că Imperial State Crown, care are o greutate de 1,3 kilograme, este „foarte greoaie”, mărturisirea fiind făcută în cadrul unui documentar difuzat de BBC anul trecut.Coroana a fost purtată de  Elisabeta a II-a la propria ei încoronare, precum și la toate cele 64 de ceremonii de inaugurare a sesiunilor parlamentare de la Londra. Coroana Imperială de Stat  a fost făcută cu ocazia încoronării tatălui ei, regele George al VI-lea, în 1937, și are inscripționate 2.868 de diamante, precum şi safire, smaralde şi câteva sute de perle.

Diadema, realizată pentru încoronarea regelui George al IV-lea în 1821, are doar 1.333 de diamante, potrivit Royal Collection Trust.