Evenimentul Zilei > Actualitate > Tot mai mulţi români diagnosticaţi cu cancer la rinichi
Tot mai mulţi români diagnosticaţi cu cancer la rinichi

Tot mai mulţi români diagnosticaţi cu cancer la rinichi

Medicii de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca s-au confruntat anul trecut cu un număr surprinzător de mare de cazuri de cancer renal, informează Agerpres.

Potivit chirurgului urolog Ioan Coman, şeful Secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal din Cluj, nu se cunosc cauzele exacte ale acestui fenomen, însă tumorile sunt cel mai adesea depistate într-o fază precoce, iar tratarea pacienţilor implică tehnici care permit salvarea rinichiului afectat. „Se fac nefrectomii parţiale (îndepărtarea zonelor renale cu tumori – n.r.) iar tumoarea se scoate cu doar câţiva milimetri de ţesut sănătos, de jur împrejurul său. Sunt şi terapii focale cu unde de radiofrecvenţă, în care, sub anestezii locale, tumori de până la 4 centimetri pot fi puncţionate şi distruse”, a declarat medicul clujean.
În vederea familiarizării medicilor urologi români cu tehnicile moderne de tratamet, profesorul universitar Ioan Coman anunţă desfăşurarea unui Curs postuniversitar de terapie prin radiofrecvenţă în cancerul renal, ce va fi ţinut în zilele de 18 şi 19 octombrie la Secţia de Urologie a Spitalului Clinic Municipal din Cluj şi va avea ca invitat un urolog de prestigiu mondial din Italia.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News