Studiul realizat de PopCap Games şi citat de DailyMail scoate la suprafaţă câteva lucruri mai puţin cunoscute despre momentul în care unul dintre parteneri, de obicei bărbatul, decide să propună celuilalt o căsătorie.

Aproape 31% dintre femei sunt de părere că bărbaţii s-ar supăra dacă ar fi ele cele care ar face propunerea de a se căsători. Surprinzător sau nu, 44% dintre bărbaţi nu ar fi deloc deranjaţi de propunere şi ar accepta-o fără să ezite. 36% s-au declarat de-a dreptul încântaţi în eventualitatea în care iubitele lor ar fi cele care ar face marele pas.

Chiar dacă le este ruşine, ar accepta un compromis de dragul finanţelor
Cu toate acestea, un număr mare de bărbaţi au declarat că nu şi-ar dori ca prietenii lor să afle că au fost ceruţi de soţi, în loc să facă ei acest gest, pentru că le-ar fi ruşine de eventualele glume pe care aceştia le-ar putea face la adresa lor.

Orgoliul masculin se lasă însă mai uşor călcat în picioare la gândul că doamnele ar putea să-şi cumpere singure partenerul de logodnă. Bărbaţii au declarat că unul dintre motivele pentru care s-ar bucura să fie ceruţi în căsătorie este tocmai faptul că ele fiind atât de hotărâte vor dori să investească din propriul buzunar pentru un inel de logodnă aşa cum îşi doresc.