Conform Army Recognition, familia de vehicule blindate Toros a fost concepută special  pentru nevoile forțelor armate ruse cât și cele aparținând Ministerului pentru situații de urgență din Rusia  de către consorțiul rus "INTRALL" împreună cu UAMZ Group.

 

Vehiculul blindat Toros poate fi parașutat din diverse tipuri de aeronave militare de transport care au platforme speciale de lansare pentru trupele aeropurtate. Acest vehicul a fost conceput pentru patrulare, transport și sprijinul cu foc al unităților de infanterie. De asemenea, poate fi înarmat cu o singură mitralieră grea sau cu un lansator automat de grenade.

 

Bazat pe un șasiu BTR-60, Toros poate transporta până la opt luptători având un echipaj de două persoane. Vehiculul Toros are o lungime de 5.125 m, o lățime de 2.447 m și o înălțime de 2.365 m.

 

Greutatea vehicolului 4 × 4 este de 6,8 tone, dar aceasta poate varia în funcție de tipul de armament și de tipul blindajului.

 

Vehiculul este echipat cu un motor  turbo diesel de 4,7 litri fabricat de fabrica de motoare Minsk, cu o putere de 136 cp si un cuplu de 460 Nm (la 2200 rev / min). Transmisia este automată cu cinci trepte. Viteza maximă pe șosea este de 85 km / h și  raza de acțiune operațională este de 1.000 km.