"Tornero" i-a adus lui Traistariu 2,5 milioane de euro

"Tornero" i-a adus lui Traistariu 2,5 milioane de euro

Traistariu a primit si titlul de "Cea mai buna voce din istoria Eurovision".AUDIO!

Mihai Traistariu va primi distinctia pentru cea mai buna voce masculina din istoria de 51 de ani a concursului Eurovision, premiu care-i va fi inmanat la Hamburg, in Germania, pe 20 ianuarie.

Dupa sase ani de incercari, Mihai Traistariu a dat lovitura la Eurovision cu "Tornero", piesa care a devenit un hit international si i-a adus faima la nivel mondial, dar si foarte multi bani. In mai putin de un an, cantaretul a castigat peste 2,5 milioane de euro din concerte, aparitii TV si drepturi de autor. "La inceputul lui 2006 nici nu visam asa ceva", spune Traistariu.

Medalii pentru Mihai

Ne puteți urmări și pe Google News

In cadrul ceremoniei de la Hamburg, cantaretul va mai primi un trofeu pentru "Cea mai buna voce masculina la Eurovision in 2006", dar si o medalie pentru punctajul obtinut la editia de anul trecut (172 de puncte), care plaseaza Romania pe locul 18 (ca numar de puncte obtinute) in topul celor 2.500 de melodii cantate la cele 51 de editii ale concursului Eurovision.

De asemenea, cei 17.000 de cititori zilnici ai esctoday.com (unul dintre cele mai importante site-uri cu stiri, informatii si predictii despre concurs) au votat piesa "Tornero" drept melodia anului la Eurovision 2006, in pofida faptului ca, in clasamentul oficial, romanul s-a clasat doar pe pozitia a patra.

"Superlativele" Eurovision

Printre cei care vor lua parte la ceremonia de la Hamburg se mai numara grecoaica Anna Vissi (desemnata "Cea mai buna voce feminina la Eurovision 2006"), trupa Lordi ("Cel mai bun grup la Eurovision 2006").

Castigatorii acestor premii speciale au fost desemnati in urma celor 400.000 de voturi exprimate de fanii concursului Eurovision (aproximativ 300.000 inregistrati in fan cluburile din Europa) si de membrii organizatiilor care se ocupa cu organizarea, mediatizarea si promovarea concursului. 

"Am bani de nu mai stiu ce sa fac cu ei"

Cu cei 2,5 milioane de euro castigati (impozabili), Mihai Traistariu este, probabil, cel mai bine platit artist roman in 2006. "Am bani de nu mai stiu ce sa fac cu ei", spune cantaretul.

"Initial am vrut sa-mi construiesc o casa, la mare, in care sa investesc mai mult de un milion de euro, dar m-am gandit ca succesul nu va dura o vesnicie. Asa ca am hotarat sa intru in afaceri", explica el. Astfel, Traistariu va investi intr-o firma de birotica, la Piatra-Neamt, de care se va ocupa fratele sau, intr-un restaurant chinezesc, la Iasi (a carui patroana va fi sora cantaretului), intr-o companie de taxiuri si o spalatorie auto la Constanta, dar si in propria linie de imbracaminte, "Mihai Line".

Bineinteles, muzica va fi pe primul plan, iar Traistariu va investi serios in acest domeniu (videoclipuri sofisticate, piese lucrate in strainatate). 

Pentru Mihai Traistariu, 2006 a fost cel mai bun an din punct de vedere profesional, bucurie umbrita insa de unele evenimente dramatice din viata cantaretului.

Reteta

Cum se castiga 2,5 milioane de euro

> 1.100.000 de euro din difuzarile pe posturile straine de radio > 600.000 euro din vanzarile albumului "Tornero" (peste 250.000 de exemplare in toata Europa) > 300.000 de euro din concertele sustinute in Romania  > 300.000 euro din download-uri > 150.000 de euro din concertele sustinute in strainatate > 20.000 de euro din ringtonuri > 12.000 de euro din difuzari pe posturile romanesti de radio > 16.000 de euro din emisiunile TV > 5.000 de euro pentru ca a fost imaginea unei firme grecesti de imbracaminte