Evenimentul ZileiIstoria secretaTopul celor mai puternice femei din istorie! Au fost o revelație pentru umanitate

Topul celor mai puternice femei din istorie! Au fost o revelație pentru umanitate

Topul celor mai puternice femei din istorie! Au fost o revelație pentru umanitate
În trecut, femeile nu aveau drepturi egale cu bărbații, dar o parte dintre ele au luptat pentru a arăta că pot face lucruri incredibile. Află care sunt top 10 cele mai puternice femei din istorie! Acestea sunt un model pentru toate tinerele.

Majoritatea femeilor s-au chinuit toată viața să arate că sunt egale cu bărbații și au dorit să lase lucruri incredibile în urma lor. Află care este topul celor mai puternice doamne din istorie!

10. Hatsepsut

Cleopatra a fost considerată regina deșertului pentru frumusețea pe care o avea, dar și pentru bărbații cu care s-a iubit. Faraoana Hatsepsut a fost mult mai admirată, fiind cunoscută pentru o domnie prosperă, dar și pentru templele pe care le-a construit. Aceasta s-a implicat în mai multe campanii militare.

9. Eleanor de Aquitania

Aceasta a fost una dintre cele mai bogate femei din Europa în Evul Mediu. Eleanor este mama faimosului rege, Richard Inimă de Leu.

Conducătoarea s-a făcut remarcată după ce a participat la a doua Cruciadă, ca lider feudal al soldaților.

8. Maria Terezia a Austriei

Aceasta a domnit mai bine de 40 de ani în Imperiul Hasburgic. Maria a controlat aproape toată Europa, în special Austria, Ungaria, Croația. S-a făcut remarcată după ce a născut 16 copii, dar și pentru reformele sale în educație.

7. Împărăteasa Teodora

Aceasta a fost cea mai importantă confidentă a împăratului Iustinian I și a devenit soția lui. Aceasta a fost actriță, dansatoare de circ și prostituată. Era una dintre puținele femei care au luptat pentru drepturile lor la vremea respectivă.

6. Elisabeta I a Angliei

Aceasta a fost una dintre cele mai cunoscute regine! Elisabeta nu s-a căsătorit niciodată și a fost numită Regina Virgină. S-a făcut remarcată după ce a încurajat schimbările culturale, renascentismul și transformarea Angliei într-o țară protestantă.

5. Împărăteasa văduvă Cixi

Cixi a fost iubita împăratului Xianfeng și s-a făcut remarcată cu talentul ei în lumea politică. Aceasta a fost foarte controversată, fiind criticată aspru că se bagă în treburile bărbaților. Chinezii o considerau ambițioasă, dar și brutală.

4. Isabela I a Castiliei

Aceasta a fost una dintre controversate regine din Spania. Isabela l-a sponsoritat pe Cristofor Columb, dar și pe cel mai mare geniu, Gonzalo Fernandez.

3. Împărăteasa Wu Zetian

Aceasta a devenit consoartă la doar 13 ani și a provenit dintr-o familie foarte înstărită. Wu este singura femeie care a devenit împărat și a făcut oficial budismul în China.

2. Ecaterina a II-a a Rusiei

Aceasta a fost conducătoarea Rusiei, dar nu era rusoaică. Ecaterina a construit un azil pentru orfani, o școală de moașe și o școală pentru fetele de nobili. Legenda Rusiei a adus în țară o mutime de doctori, dentiști, arhitecți și meșteșugari din toată lumea.

1. Regina Victoria

Aceasta s-a făcut remarcată pentru că a fost liderul unui imens Imperiu Britanic, dar și stăpâna a peste 28 de colonii britanice. Regina Victoria este asociată cu expansiunea industrială, dezvoltarea economică, dar și cu devotamentul de care a dat dovadă, potrivit desprelume.ro.


Accesează: