Evenimentul Zilei > Actualitate > TOP CINCI alimente cu care să stârneşti dorinţa sexuală a partenerului
TOP CINCI alimente cu care să stârneşti dorinţa sexuală a partenerului

TOP CINCI alimente cu care să stârneşti dorinţa sexuală a partenerului

La piaţă sau la supermarket, trecem de multe ori pe lângă ele, le cumpărăm atunci când avem nevoie, dar ne gândim prea puţin la rolul lor în ceea ce priveşte viaţa sexuală.

Topul celor mai importante alimente cu efect afrodisiac asupra femeilor:
1. Ardei iute
Capsaicina, compusul care dă iuţeală ardeilor, produce endorfine, chimicalele din creier care creează senzaţia de fericire şi plăcere. Acest compus măreşte şi fluxul de sânge şi bătăile inimii, şi stimulează terminaţiile nervoase.
2. Banane
Ajută la eliberarea serotoninei în organism, hormonul fericirii care creşte buna dispoziţie şi calmează sistemul nervos. Bananele conţin potasiu, un mineral care întăreşte musculatura, un element crucial pentru a atinge orgasmul.
3. Ciocolată
Având un conţinut important de cacao, ciocolata conţine un alcaloid – theobromina – care atunci când este consumat în cantităţi mari, are un puternic efect afrodisiace. Faptul a fost demonstrat de un studiu la care au participat lucrători din fabricile de ciocolată, care consumă cantităţi excesive din produsele pe care le fabrică. S-a remarcat astfel că peste 65% dintre ei au un libido cu mult peste valoarea medie a potenţialului sexual al unui om obişnuit.
4. Cafea
Cercetatorii de la Universitatea Southwestern Texas sustin ca libidoul femeii este crescut de cofeină prin stimularea anumitor parti din creier. Totuşi, se pare că efectele afrodisiace dau rezultate numai în cazul persoanelor care nu consumă frecvent cafea. Invitaţia la o cafea la sfârşitul unei întâlniri este semnalul ca vei avea parte de o noapte de pasiune, susţin cercetatorii australieni. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Queensland sunt de părere că vom fi mai predispuşi să acceptăm o propunere de a face sex datorită cofeinei. Dr. Pearl Martin, conducatorul studiului australian, spune că datorită cofeinei putem fi convinşi mai uşor.
5. Piersici
Conţinutul ridicat de vitamina C al piersicilor creşte libidoul femeilor. Studiile arată că persoanele care consumă alimente bogate în vitamina C sunt mai binedispuse şi fac mai mult sex.
Topul celor mai importante alimente cu efect afrodisiac asupra bărbaţilor
Multi bărbaţi au, după o anumită vârstă, probleme de dinamica sexuală, constând fie în diminuarea libidoului, fie în incapacitatea menţinerii erecţiei sau ejacularea precoce. Înainte de a vă cumpăra pastile magice, apelaţi la câteva alimente cu efect afrodisiac.
1. Sushi
Somonul şi macroul conţin Omega 3, acizi graşi esenţiali care menţin activă producţia de hormoni. Tonul conţine seleniu, un mineral care ajută la creşterea numărului de spermatozoizi. Ghimbirul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
2. Ciuperci
Reprezintă un aliment foarte util datorită conţinutului lor de proteine (fapt pentru care mai sunt numite şi „carne vegetală”) şi vitamine (mai ales B1, B2, C, provitamina A). În Orient, ciupercile sunt consumate în mod tradiţional de către îndrăgostiţi. Sunt considerate „amplificatoare” de energie erotică.
3. Ţelină
Cunoscută şi ca plantă medicinală afrodisiacă, ţelina este un aliment recunoscut pentru menţinerea şi redobândirea potenţei sexuale. Frunzele sunt indicate ca şi condiment pentru o mulţime de mâncăruri vitalizante, dar şi ca ingredient pentru salatele de crudităţi
4. Avocado
Este cel mai bun afrodisiac pentru barbati, aşadar trebuie inclus neapărat în meniu. Stimulează producţia de hormoni masculini şi stimulează circulaţia sângelui. 
5. Ouă
Sunt o sursă importantă de L-arginină, un aminoacid folosit în tratarea disfuncţiilor erectile. Omletă, fierte moi sau fierte tari, ouăle sunt o sursa importantă de vitamina B – un nutrient-cheie pentru a induce o stare de relaxare.