Toni Greblă: Declaraţiile făcute de Nicolăescu nu reprezintă poziţia PSD, nici a PNL

Toni Greblă: Declaraţiile făcute de Nicolăescu nu reprezintă poziţia PSD, nici a PNL

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă (PSD), consideră că unele dintre declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române de la Bucureşti, sunt nepotrivite momentului, dar pentru o nouă suspendare "drumul este puţin mai lung". Cât despre afirmaţiiile lui Eugen Nicolăescu privind o eventuală nouă suspendare a preşedintelui, Greblă a precizat că nu reprezintă poziţia PSD şi nici a PNL.

"Este poziţia domnului deputat şi să nu mă întrebaţi pe mine. Nu e poziţia PSD şi, din câte am înţeles eu, nici a PNL. PSD nu are un scop în sine să îl suspende pe Traian Băsescu, ci să îl facă pe Traian Băsescu să se menţină în limitele constituţionale", a spus senatorul social-democrat, întrebat despre declaraţiile lui Eugen Nicolăescu. "Mi s-a părut că sunt declaraţii (n.r. - declaraţiile preşedintelui Băsescu) care nu toate au fost potrivite momentului, dar, de aici la a cere suspendarea preşedintelui cred că este un drum puţin mai lung. (...) Depinde de atitudinea pe care o va avea în continuare faţă de exercitarea demnităţii de preşedinte şi, în funcţie de aceasta, dacă va încălca grav prevederile Constituţiei şi, în funcţie de aceasta, Parlamentul va fi obligat să reacţioneze. Dacă nu, din punct de vedere constituţional strict, nu avem motive să provocăm o nouă suspendare", a declarat Toni Greblă, la B1TV.

Senatorul a subliniat că aşteaptă în primul rând o poziţie oficială din partea PNL pe marginea oportunităţii unei noi suspendări a preşedintelui.

"Sigur că sunt voci în interiorul ţării care, având în vedere rezultatul obţinut la referendum şi anume că aproape 90% din participanţi au votat ca preşedintele să fie demis, sigur că o parte dintre aceştia şi-au menţinut şi îşi menţin opinia în continuare. Pe de altă parte, este decizia politică a partidelor, care încă nu a fost exprimată. PSD s-a exprimat, probabil în curând se va exprima şi PNL, astfel încât declaraţiile colegilor mei de la celelalte partide trebuie luate în nume propriu, fără să angajeze partidul", a subliniat senatorul PSD. Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat astăzi, ca reacţie la discursul lui Traian Băsescu, că dacă USL nu se va înţelege cu preşedintele este posibilă o nouă suspendare. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Nicolăescu: "Traian Băsescu nu s-a făcut bine în această vacanţă"
  • Prima ieşire oficială a lui Traian Băsescu: "USL a vrut să facă ţăndări statul de drept. Instituţiile nu s-au înclinat"