Toate autostrăzile au întârzieri în construcţie

Toate autostrăzile au întârzieri în construcţie

Construcţia de autostrăzi din România bate pasul pe loc, anunţă reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI). Toate contractele suferă întârzieri din lipsa banilor, după cum se scuză autoritatile.

"Tronsonul Bucureşti-Ploieşti trebuia finalizat. Dar din lipsa de fonduri nu am reuşit. Îl vom prinde în bugetul 2011", a explicat Eusebiu Pistru, secretar de stat în MTI.

Potrivit acestuia, mai sunt necesare 100 de milioane de euro pentru a realiza restul de 40% din lucrare. Tot în întârziere se află şi centura Aradului de 12 kilometri, dar şi porţiunea Arad - Timişoara de 35 de kilometri. Acestea ar fi trebuit finalizate în 2011, dar autorităţile nu văd posibilă realizarea înainte de începutul lui 2012 "Au fost întârzieri din cauza proiectanţilor şi a durat mult organizarea de şantier" se scuză Pistru. Reprezentanţii MTI verifică acum toate contractele existente pe infrastuctură pentru a vedea unde pot fi introduse penalizări.

Tronsonul Comarnic - Braşov a fost scos la licitaţie

Ne puteți urmări și pe Google News

Tronsonul Comarnic - Braşov va fi scos la licitaţie pentru a fi concesionat, anunţă reprezentanţii MTI.

"Speram că vom face acest lucru cel târziu anul viitor. Mai avem puţin de lucrat la documentaţie pentru că vrem să schimbăm anumite condiţii ", a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat în MTI.

Anul acestea, în noiembrie, ministerul intenţionează să scoată la licitaţie cele patru tronsoane de pe culoarul 4: Nădlac - Arad (în valoare de circa 160 milioane euro), Timiş - Lugoj (150 milioane euro), Lugoj - Deva (200 milioane euro) şi Orastie - Sibiu (170 milioane euro). Pentru Deva - Orăştie s-a făcut deja licitaţia şi s-a atribuit contractul de 160 milioane euro, dar există contestaţii. Aceste porţiuni vor fi finanţate din bani europeni, dar va contribui şi statul român.