Toate alimentele se spală, cel mai mare mit din lumea culinară. Sfaturi pentru gospodine

Toate alimentele se spală, cel mai mare mit din lumea culinară. Sfaturi pentru gospodine Sursă Dreamstime

Bucătarii au declarat că nu toate alimentele trebuie spălate și că apa nu distruge toate bacteriile. Ei au explicat și de ce acest obicei este foarte nociv.

Multe gospodine spală toate alimentele înainte de gătire pentru a preveni toxiinfecția alimentară și a îndepărta murdăria, dar bucătarii și nutriționiștii au declarat că acest obicei este nociv și că nu distruge bacteriile. Și gustul unor alimente se schimbă după ce sunt spălate.

Ciupercile

Multe persoane spală ciupercile înainte să le gătească și speră să dispară bacteriile, dar totul este un mit.

Trebuie doar să le cureți cu grijă pentru a elimina pământul de pe ele și alte elemente aflate la suprafață. Așa vei elimina și toate bacteriile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ouăle

Nici ouăle nu ar trebui spălate după ce le cumpărați din magazin, deoarece coaja are pe deasupra o substanță menită să protejeze, iar dispariția acesteia ar putea duce la alterarea conținutului.

Pastele

Amidonul din paste va fi mai puternic dacă vei spăla acest produs.

Carnea de porc

O altă mare greșeală pe care o fac oamenii este să spele carnea de porc. Bucătarii au declarat că ea este spălată cu apă rece de către cei care o tranșează. Ei au mai spus că bacteriile dispar doar atunci când este gătită la temperaturi ridicate.

Sursă Dreamstime

Carnea de pui

Nici carnea nu trebuie spălată înainte. Bucătarii au declarat că este suficient să fierbi carnea pentru a elimina bacteriile.

„Carnea poate conține o serie de microorganisme – bacterii sau chiar paraziți – care pot să rămână în carne și să determine infecții. Există anumite temperaturi, cum este cea la care se prepară carnea, de peste 60 de grade Celsius, acestea în general distrug microorganismele.

Însă, atunci când este preparată mâncarea, chiar dacă spre exemplu carnea de pui este ținută la temperaturi mai scăzute, temperaturile scăzute nu garantează că aceste microorganisme sunt distruse, nicidecum. Pot să fie inactive, chiar și la temperatura de congelator, la -10/-20 de grade Celsius. Nu sunt distruse bacteriile care pot să determine o îmbolnăvire”, a explicat prof. dr. Tudor Rareș Olariu de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a explicat cum ne putem feri de infecțiile cauzate de aceste bacterii, potrivit DC News.