Mâncați carne cât mai puteți! Planul diabolic s-a împlinit. Cu ce va fi înlocuită

Mâncați carne cât mai puteți! Planul diabolic s-a împlinit. Cu ce va fi înlocuită sursa: Arhiva EVZ

După ce a deschis prima linie de producție a cărnii cultivate din lume în Israel la începutul acestui an, la doar 3 ani de la lansare, Future Meat Technologies a obținut 347 milioane de dolari pentru finanțare. Este cea mai mare finanțare obținută vreodată.

Compania a anunțat, de asemenea, că acum produce piept de pui de cultură pentru 1,70 USD per 110 g piept de pui, ceea ce este considerabil mai puțin decât a obținut cu câteva luni în urmă. Profesorul Yaakov Nahmias, fondatorul și președintele companiei, notează că tehnologia deschide calea pentru o „extindere masivă a operațiunilor”, adăugând că echipa va deschide terenul în „prima unitate de producție pe scară largă, prima de acest fel”. în SUA în 2022.

Carnea produsă în laborator are la bază celule de origine animală, crescute în bio-reactoare

Future Meat cultivă celule animale în bioreactoare și spune că produsul final nu se poate deosebi de carnea de animal. Celulele nu suferă modificări genetice și se pot multiplica la nesfârșit. Compania fabrică produse din carne de pui, de miel și de vită. Procesul este mai ecologic decât agricultura, producând cu 80% mai puține emisii de gaze cu efect de seră și utilizând cu 99% mai puțin teren și cu 96% mai puțină apă dulce decât producția tradițională de carne, potrivit companiei.

Prima unitate industrială de producție a cărnii de cultură

În iunie, compania a anunțat deschiderea primei unități industriale de cultură de carne din lume, cu capacitatea de a produce 500 kg de produse de cultură pe zi, echivalentul a 5.000 de hamburgeri. Unitatea poate produce carne de pui, porc și miel de cultură, fără utilizarea serului animal sau modificări genetice. Se anticipează producția de carne de vită.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cât timp se poate produce carnea de cultură

Ciclurile de producție sunt de aproximativ 20 de ori mai rapide decât cea tradițională a animalelor, notează compania, adăugând că se anticipează că procesul de producție va genera cu 80% mai puține emisii cu efect de seră, va folosi cu 99% mai puțin teren și cu 96% mai puțină apă dulce decât producția tradițională de carne. Produsul final, se spune, este exact același în ceea ce privește valoarea nutritivă.

Carnea pe bază de celule are gust și aspect asemănător cu cel real

Potrivit unui studiu realizat de The Good Food Institute Israel, o organizație non-profit care urmărește să promoveze cercetarea și inovarea în acest domeniu, 40 de companii la nivel mondial se întrec în a fi primii pe piață cu produse din carne pe bază de celule care au gust și aspect asemănător cu cel real și care pot fi produse în masă la prețuri accesibile.

Companiile din industria cărnii crescute în laborator au atras investiții semnificative în ultimii ani. Eat Just, o companie alimentară cu sediul în San Francisco, a strâns 267 de milioane de dolari în septembrie pentru divizia sa de carne cultivată, GOOD Meat. UPSIDE Foods (fosta Memphis Meats), cu sediul în Memphis, a strâns peste 200 de milioane de dolari pentru produsele sale din carne cultivată, carne de pasăre și fructe de mare și a deschis luna trecută o unitate de producție în Emeryville, California.

Adoptarea de către consumatori a cărnii de cultură

În iulie, a2016 consumatori americani au fost chestionați de Future Meat Technologies pentru a înțelege mai bine gradul de conștientizare și preferințele legate de carnea de cultură. Acesta a dezvăluit că peste 1 din 3 consumatori intervievați intenționează să adopte carne de cultură în dieta lor atunci când va fi lansată. În plus, 58% dintre respondenți aveau o conștientizare generală despre cărnea de cultură, iar peste 50% dintre respondenți și-au schimbat în mod activ dieta pentru a deveni mai „conștienți”, scrie poultryworld.